Započeli smo partnerstvo s Purexom, istinskim proizvođačima zdrave puretine i piletine iz Zagore….delicije s njihovih farmi kušat ćete na našim radionicama i manifestacijama

U potrazi za izgubljenim okusima, namirnicama koje nisu kemijski tretirane i kontrolirane stižu do stola kupaca, pronašli smo novog partnera u Purexu. Riječ je o jedinstvenom hrvatskom proizvođaču pilećeg i purećeg mesa, pa i drugih mesnih delicija, tek jednog od nekolicine u Europi koji nude iskren, ispravan i zdrav način proizvodnje. Njihova paleta proizvoda postat će okosnica naših radionica za djecu, mlade, ljubitelje kuhanja, s Purexom susrest ćete se na našim manifestacijama jer ŠKMER nastoji poticati domaće, posebice dalmatinske proizvođače koji nude zdrave namirnice.

“Temeljna vrijednost Purexa je u poštivanju životinja, prirodnih procesa i proizvodnji koja ne poznaje otrove uobičajene u mesnoj industriji. Rezultat takvog uzgoja je čisto, nekontaminirano meso koje predstavlja izraziti nadstandard u kvaliteti i predstavlja jedinstven primjer uzgoja ne samo u Hrvatskoj već i u Europi. Cijeli proizvodni proces poseban je u svim fazama; od životinja hranjenih žitaricama hrvatskog podrijetla, 100% bez GMO-a, bez hormona i kokcidiostatika uz dodatak potpuno prirodnih herbalnih pripravaka, preko vlastite klaonice i pogona za preradu do vlastite maloprodajne mreže kako bi svi procesi bili u potpunosti kontrolirani” – ističu iz ove tvrtke osvane 2002. godine.

Priča o Purexu započela je uzgojem purana za vlastite potrebe kada je vlasnik Milivoj Dragošević svojoj obitelji želio omogućiti zdraviju prehranu od onog što se tada moglo kupiti u trgovinama. U u malenom selu Smolonje u Omiškoj zagori prvo je jato purica uselio u malo u malu štalu,a hobi je u malo vremena prerastao u posao. Posao se proširio na piliće te na tradicionalne dalmatinske specijalitete od svinja.

Purex danas ima petnaest peradarnika u Muću, Dugopolju, Ugljanama i Košutama, a u Hrvacama pogon u kojemu se meso priprema za prodaju. Svoje proizvode prodaje putem vlastitog maloprodajnog lanca od dvanaest prodavaonica u Zagrebu i Samoboru, te četrnaest na širem području Splita. Osim svježeg mesa, u ponudi su i proizvodi od 100% purećeg mesa poput purećih ćevapa, hamburgera, pljeskavica, dalmatinskih polpeta, mariniranog fileta purećeg zabatka i drugog. Tu su i polutrajni proizvodi; pureća šunka, dimljena prsa, dimljeni batak, zabatak…” navode iz ove agilne tvrtke.

http://www.gastrobajter.com