View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 96/2020 | skmer.hr

MEDITERREAN CULINARY ARTS: Jesenski ciklus uz Stevu Karapandžu, Željka Nevena Bremeca, Hrvoja Zirojevića i Dragicu Lukin

9.-20. studenog 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split
Novi ciklus MCA treninga uvodi u program i nove tehnike poput sushija, a voditeljima i predavačima Željku Nevenu BremecuHrvoju Zirojeviću i Stevi Karapandži pridužiti će se najnagrađivanija hrvatska slastičarka Dragica Lukin.  
PROČITAJ VIŠE

Poziv za osmoškolce...prijavite se na besplatnu radionicu Želim jesti zdravo!

Pozivamo učenike splitskih osnovnih škola da prijave se s prijateljima iz razreda ili ekipom s kojom se druže na besplatnu kuharsku radionicu Želim jesti zdravo!. Tim može imati do 12 članova, a namjera Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija je uvesti polaznike u svijet zdravih namirnica kroz kuhanju cijelog obroka s profesionalnim chefovima u kuharskom kabinetu udruge. PROČITAJ VIŠE

Novi termini intenzivnih škola i radionica za ljubitelje kuhanja i početnike...prijave u tijeku
 

U tijeku su prijave za dvije intezivne škole kuhanja A la Chef i CHEF@HOME, a također smo pripremili i 27 jednodnevnih tečajeva za ljubitelje kuhanja koji će se održavati četvrtkom poslijepodne do polovice iduće godine. Unosimo brojne novine i dovodimo vrhunske chefove kako bi vam pokazali atraktivne recepture svjetskih gastronomija te pokazali profesionalne tehnike pripreme i obrade namirnica koje ćete kasnije moći primijeniti u svojoj kuhinji.  PROČITAJ VIŠE 

Bakalar, Mlečani i golišave norveške otočanke….od priče do recepta Gastro ribarnica Brač

Pročitaje kako je sušeni bakalar stigao u naše krajeve...Priča ide od havarije mletačkih pomoraca u 15. st., preko toplog gostoprimstva norveških ribara mjesta Røstlandet, pa do venecijanske riblje tržnice, tada najveće u Europi. Kapetan Pietro Querini norveški bakalar sušen na vjetru i suncu prepoznao je kao vrhunsku deliciju, te je "drvenu ribu" donio kući i ubrzo su je venecijanski kuhari pretvorili u deliciju omiljenu diljem Mediterana. PROČITAJ VIŠE 

Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.