View this email in your browser
ŠKMER Newsletter | skmer.hr

MEDITERRANEAN CULINARY ARTS – edukacija i treninzi za chefove (21.1. do 1.2.2019.) - iznimna prilika za 2019. godinu

 

Voditelji i predavači: Stevo Karapandža, Hrvoje Zirojević, Željko Neven Bremec te gostujući specijalisti pojedinih područja.

Mediterranean Culinary Arts (MCA trening) – program je namijenjen za profesionalne kuhare s najmanje tri godine radnog iskustva, a zavrjeđuje i posebnu pažnju poslodavaca jer omogućuje im djelatnicima stjecanje specijaliziranih vještina i znanja u skladu s novim trendovima mediteranskog, kao i svjetskog kulinarstva, a sve uz svladavanje umijeća tradicijske kuhinje. MCA trening objedinjuje dvotjedne treninge i edukacije na kojima će se, između ostalog, usvojiti moderne tehnike pripreme, umjetnost dekoriranja tanjura (The Art of Plating), kuhanje u vakuumu, kao i tajne molekularne kuhinje. Program je u  utemeljen na Haute (“high-level”) kuhinji, dakle, onoj koja je priznata po najvišim svjetskim standardima, a objedinjuje preciznu pripremu i besprijekornu prezentaciju. Tijekom treninga učit će se izrađivati jelovnici za različite ugostiteljske objekte temeljeni na poznavanju nutritivnih i drugih karakteristika namirnica te njihovoj sezoni.
 
Veličina grupe: do 6 do 8 osoba.
Ukupno 120 sati (radnim danima 8 – 17 h)

Teme specijalizacije:
- školjke, rakovi, glavonošci
- riba
- mesna jela
- iznutrice
- tartufi
- foie-gras
- rižoti
- ručno rađena tjestenina 
- slani sladoledi
- slani tartovi
 - restoranski deserti: slatke monoporcije & plating
 - amuse-bouche
 - punjenja / nadjevi
 - umaci
 - prilozi
- izrada kruhova i peciva
 
Ovisno o složenosti, pod vodstvom mentora na radionicama pripremati će se dnevno četiri do deset jela. Stoga će polaznici na kraju programa potpuno usvojiti pripremu 60 jela, među kojima i veliki dio originalnih receptura naših mentora kao što su filet ribe u krosti od začinskog bilja, crème brûlée od guščje jetre, janjetina i ramstek a la carte, sendvič od lignje, kobasice od škampa
čips od kamenice, sladoled od paškog sira.
 
Na raspolaganju smo vam za sve dodatne informacije putem email-a info@skmer.hr, ili na mob. 099 319 89 61.
 
Cijena po polazniku: 15.000 kn - Redovni članovi ŠKMER-a imaju popust 20%.
Način plaćanja: 3.000 kn kao potvrda rezervacije termina, preostali iznos do početka programa.

REZERVIRAJTE VAŠE MJESTO!
PRIJAVI SE OVDJE
Copyright © 2018 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.