View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 85/2020 | skmer.hr

RCK SPLIT: Potpisan ugovor vrijedan 74,3 milijuna kuna za splitski Regionalni centar kompetentnosti u kojem će ŠKMER usavršavati nastavnike i učenike

Ministar turizma Gari Cappelli potpisao je prošlog tjedna ugovor za uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split. Time je bespovratno dodijeljeno 74,3 milijuna kuna za obrazovanje, usavršavanje i osposobljavanje kadrova u ugostiteljstvu i turizmu prema stvarnim potrebama poslodavaca, a ŠKMER je angažiran za stručno usavršavanje nastavnika te pripremu učenika za domaća i međunarodna natjecanja. PROČITAJ VIŠE

PRIJAVITE SE...Dječji master class burgera, umaka, salata i peciva

subota 9-13 sati, 27. lipnja 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split
S malim chefovima pravit ćemo mesne i riblje burgere, pripremati umake, priloge i domaća peciva za te salate.
Informacije o radionici možete dobiti mailom: info@skmer.hr ili na broju 099 319 89 61, a u međuvremenu pogledajte galeriju slika kako je to bilo na dječjem master classu Čarolije od jaja.  PROČITAJ VIŠE

Prva otočka Mediterranean Culinary Arts radionica za hvarske chefove koji traže izazove u svom poslu

MCA radionica prošle srijede okupila je 30-ak hvarskih ugostitelja, kuhara i drugih profesionalaca vezanih uz turizam i ugostiteljstvo u restoranu Pinetta Starome Gradu. Nastavak je ciklusa ŠKMER-ovih putujućih jednodnevnih radionica diljem Hrvatske, izdvojenih iz Mediterranean Culinary Arts programa koje u splitskoj ŠKMER Akademiji vode Željko Neven BremecStevo KarapandžaHrvoje Zirojević i gostujući chefovi. PROČITAJ VIŠE

SUHE MARINADE KOTÁNYI: Začinska priča koja oplemenjuje jela i optimizira poslovanje stigla do Splita

Začinske mješavine za mariniranje mesa, ribe i povrća, bez natrij glutaminata, pomno osmišljene recepture za olakšavanje rada u kuhinji, bile su tema edukacije i prezentacije Kotányijevog tima u ŠKMER Akademiji. Na radionici o suhim marinadama prošlog tjedna okupljeni su ugostitelji, kuhari, eno-gastro profesionalci i predstavnici medija, a sve kako bi upoznali metode mariniranja i pripreme mesa, ribe i povrća renomiranih Kotányi chefova. PROČITAJ VIŠE

PRŠUTANA MAJIĆ: Golemi pršuti po starim vrgorskim recepturama bez konzervansa i aditiva

Iz Pršutane Majić u Zavojanima kod Vrgorca možete naručiti najveće pršute u Hrvatskoj, vrhunske pečenice i pancete. Pršuti se rade  po drevnim recepturama dalmatinskog zaleđa - na dimu, buri i s morskom solju. Nemaju konzervansa, niti aditiva, a najveći primjerci dosežu 20-ak kilograma i suše se do četiri godine. PROČITAJ VIŠE 

Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.