View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 82/2020 | skmer.hr

BISER MORA & GRAND GOURMET 2020: U listopadu objedinjujemo dva naša velika međunarodna festivala u jedinstvenu manifestaciju na Braču

20-24. listopada 2020., Svpetrvs hoteli, Supetar, Brač
Spojili smo Biser mora i Grand Gourmet, a održati će se u listopadu na Braču. Tu su i posebne pogodnosti za članove ŠKMER-a koji mogu u Supetar stići vikend ranije i imati mali odmor po posebnim uvjetima.  PROČITAJ VIŠE

A LA CHEF: Novi termin Intenzivne škole kuhanja

15.-26.lipnja, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2 Split

Zaljubljenici u kuhanje i oni koji žele postati pravi chefovi, svoje kulinarsko putovanje ka stručnim znanjima i vještinama pod vodstvom renomiranih šefova kuhinja mogu započeti Intenzivnom školom kuhanja A la Chef.  Tijekom edukacije se prolaze sve tehnike pripreme i obrade namirnica, uči osmisliti jela i menue, izrada kruha i tjestenina, usvajaju tehnike pripreme ribe, morskih plodova, mesa, rižota, voća, povrća slasticaPROČITAJ VIŠE

LARETO FOOD – Pasta, šalša i tartufi…radionica za članove ŠKMER-a

10-13 h, utorak, 2. lipnja 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Mediteran na tanjuru kroz stoljetnu talijansku tradiciju, upoznat ćemo na radionici za članove uz proizvode zagrebačke tvrtke Lareto Food, distributera prestižnih talijanskih marki i premium proizvoda. Cilj radionice pod vodstvom Željka Nevena Bremeca je prenijeti vrhunska znanja i vještine, kao i ideje kako kvalitetno i uspješno prilagoditi ponudu jela u ugostiteljskim objektima za ovu izrazito izazovnu sezonu, vodeći računa o optimizaciji poslovanja i oslanjajući se na pouzdane partnere. PROČITAJ VIŠE

Zero Waste Food Management ili kako optimizirati poslovanje….powered by Enzita

10-13 h, petak, 5. lipnja 2020., Kuharska Akademija ŠKMER, Jobova 2, Split

Želite li optimizirati poslovanje Zero Waste konceptom, odgovore ćete doznati na radionici za članove ŠKMER-a pod vodstvom Željka Nevena Bremeca, a uz prestižne uređaje renomiranih svjetskih proizvođača za profesionalne kuhinje i domaćinstava koje ekskluzivno distribuira zagrebačka tvrtka EnzitaZero wast koncept objedinjuje pravilno skladištenje, ekonomičnu i ciljanu nabavku namirnica, a, dakako, i kuhanje “od korijena do stabljike” ili kako to se u svijetu veli “Nose to Tail’. PROČITAJ VIŠE

ELECTROLUX: Posebne mjere i stručna podrška klijentima u aktualnoj krizi poslovanja

Iako su u Hrvatskoj završile pojačane mjere opreza vezane uz koronavirus, mnogi su susreću s posve nepredvidljivim okolnostima u poslovanju. Stoga je Electrolux Professional, predvodnik u industriji koja klijentima nudi opremu za hranu, piće i pranje rublja, u suradnji sa svojim stručnjacima za ugostiteljstvo i prateće djelatnosti, osmislilo niz mjera i podrški kako bi osigurali kontinuitet poslovanja za klijente. PROČITAJ VIŠE

MALI CHEF: Završen prvi dječji master class na temu piletine, a u subotu mali će kuhari pripremati morska jela

Živahno je bilo dječjem master classu "Piletina a la Mali Chef" u subotu.....Ekipa mladih kuhara bavila se tranširanjem, kuhanjem juhe, grillanjem bataka, pripremom pilećih prsa i rižota....U subotu. 6. lipnja, na redu je dječji MASTER CLASS: Ribe, školjke, lignjice a la Mali Chef. PROČITAJ VIŠE

VEGANSKA RADIONICA: U srijedu ćemo doznati kako dobiti okuse i mirise tradicionalnih jela u vege varijantama, kao i slastice sa slanutkom

srijeda 17-21 h, 3. lipnja 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Reinterpretacije uobičajenih, tradicionalnih jela u veganskim varijantama, tek su manji dio onoga čime se bavi Ivana Surjan Mitrović, certificirana veganska kuharica i voditeljica gledanog YouTube kanala Mama Veganka. U srijedu (3. lipnja) po prvi put će gostovati u ŠKMER Kuharskoj Akademiji kako bi nas uvela u svijet veganskih jela na način koji može privući ljubitelja kuhanja da i tradicionalne okuse domaćih jela dobiju bez namirnica životinjskog porijekla. Pročitajte što o tome pišu naši suradnici s portala Gastrobajter.  PROČITAJ VIŠE
Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.