View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 79/2020 | skmer.hr

Radionica jela iz woka & salata svijeta

četvrtak 17-21 h, 21. svibnja 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Za ljubitelju kuhanja objedinili smo idućeg tjedna dvije radionice pod vodstvom Željka Nevena Bremeca. Pripremat će se jela u woku (kombinacija junećeg mesa i povrća, spicy wok i spring role) te salate cezarcoleslaw i trentina sa šparogama – proljetna delicija sjevernog dijela Italije. PROČITAJ VIŠE

A LA CHEF: U tijeku prijave za lipanjski ciklus 2020.

1.- 10. lipnja 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Intenzivna škola kuhanja koja okuplja profesionlace željene novih izazova, početnike što traže sigurnost u svom pozivu, kao i talentirane zaljubljenike u kuhanje da ovladaju tehnikama chefova, kreće početkom lipnja uz posebne mjere sigurnosti...  PROČITAJ VIŠE

HACK4SPLIT: Pretraživač za recepte s dječjih radionica našeg projekta Želim jesti zdravo

Studenti splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje osmislili su aplikaciju Hack4Split koja je odnedavno integrirana u web stranice ŠKMER-a za zdravu prehranu djece - Želim jesti zdravo. Hack4Split omogućava lagan pronalazak recepata zdrave dalmatinske prehrane na engleskom i hrvatskom jeziku.  PROČITAJ VIŠE

PIZZA@HOME: Priča o pizzama s napolitanskih štandova 1738. godine do Louis XIII" pizze koja stoji 8.300 eura

četvrtak 17-21 h, 14. svibnja 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

S chefom Petrom Vlakom u četvrtak pravimo NapolitanuChicago Style te pizze od pirovog i graham brašna. Dok čekamo radionicu pročitajte gdje su se prodavale prve pizze u Napulju i zbog čega pizza talijanskog majstora Renato Viole košta skoro kao automobil.  PROČITAJ VIŠE

SVJETSKI DAN HUMMUSA 2020. UZ SANINE RECEPTE

Hummus, jedna od najpoznatijih namirnica Bliskog istoka, Mediterana i sjeverne Afrike, slavi se diljem svijeta 13. svibnja, pa vam izdvajamo četiri recepta našeg partnera Sana delikatese. Njihov hummus 2018. ponio je titulu Odabranog proizvoda godine Hrvatske na temelju ocjene potrošača. Nosi vegangluten-freehalal i kosher certifikate, ima nizak glikemički indeks, bez kolesterola je, a pored svega navedenog krasi ga i vrhunski okus. PROČITAJ VIŠE

WEB KUHARICA: Tagliatelle trecolori s buzarom od kozica i dagnji i čipsom od ribanca Grande Fantinija

Veliki ljubitelj talijanske kuhinje Grande Karlo Fantini, kako ga zovu kolege, odlučio je pokazati nam kako radi domaće tagliatelle - tjesteninu inspiriranu kosom Lucrezie Borgie. Legenda kaže da su tagliatelle poslužena prvi put 1487. godine na banketu u Bolonji povodom njezine udaje za Annibalea II Bentivoglia, a Grande Fantini obogatio ih je živahnim priordnim bojama i izvrsnim dodacima. PROČITAJ VIŠE

Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.