View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 78/2020 | skmer.hr

RADIONICA PIZZA@HOME: Napolitana, Chicago style i pizze od graham brašna i pira u kućnim varijantama

četvrtak 17-21 h, 14. svibnja 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Kako ispeći pizzu kući da nalikuje onoj iz krušne peći tema je radionice Pizza@Home. Chef Petar Vlak najavljuje da će ljubitelji kuhanja s njim razvlačiti tijesta za Napolitanu i Chicago style pizzu kakve se mogu ispeći u kućnim uvjetima. Pokazati će i kako napraviti zdravije varijante pizza od graham i pirovog brašna. PROČITAJ VIŠE

SANA & ŠKMER 13.svibnja slave Svjetski dan hummusa uz kreativnost i uživanje....

Povodom Hummus Daya, tvrtka Sana delikatese članovima je ŠKMER-a (za one koji se prijave) priredila besplatne bogate pakete. "Pozivamo i ovog svibnja da sa Sanom uživate u vjerojatno najboljem namazu na planetu, hummusu, te da s obožavateljima diljem svijeta, obilježimo 13. svibnja, njegov dan. Kako se ne možemo družiti na radionicama u Kuharskoj Akademiji ŠKMER-a kao prošle godine, možemo biti kreativni i uživati doma!" - poručili su naši koprivnički partneri.

Kako se prijaviti pročitajte u tekstu... OVDJE

VIDEO: Radionica delicija od odležanih talijanskih riža uz tršćanskog chefa Pavel Marca i Željka Nevena Bremeca

Odležane talijanske riže beskompromisan su izbor chefova za najbolje kremaste rižote, a s takvima su se imali prilike upoznati ljubitelje kuhanja na radionici chefa Pavel Marca, ŠKMER-ovog ambasadora za Italiju, i Željka Nevena Bremeca. Kako je to bilo pogledajte u novom videu...

Dalmatinski pijat: SPLIT - povijest grada koja se čita od antičkih jelovnika

Povijest gastronomije Splita također smo istražili kroz publikaciju Dalmatinski pijat. Doznajte zbog čega su Varošani bili krumpiraši, stanovnici Lučca njokari, a Manušani makarunaši. Uglavnom, saželi smo stoljeća kroz pričice i pjate; od Dioklecijanova kupusa do receptura današnjih lokala s Michelinovim preporukama... PROČITAJ VIŠE

DIOCLETIAN’S WINE HOUSE: Kuća vina i zaboravljenih okusa gdje možete kušati i rijetkog raka zezavca

U nastavku predstavljanja restorana sudionika Split Gourmet Expoa, natjecateljske gastro izložbe koju smo po treći put organizirali u listopadu 2019. godine na splitskoj Rivi, donosimo vam priču i recepte Diocletian’s Wine Housea. Tamo se mogu kušati dalmatinska jela reinterpretirana na moderan i inovativan način, antički sljedovi nastali na receptima starim skoro 2.000 godina i kušati fantastična vina. PROČITAJ VIŠE

QimiQ RECEPT: Vatreni kolač

U ovom receptu naše Web kuharice koristi se QimiQ baza za umake koja nudi lako i jednostavno pripremanje krem juha, umaka ili preljeva za zapečena jela ili savijače. Stabilna je kod pečenja i kuhanja, zamjenjuje brašno i škrob kod zgušćivanja. Pjenastu strukturu dobit ćete u trenu, a napomenimo da ova Qimiq baza nema glutena. PROČITAJ VIŠE

Fešta o’ spize za blagdan sv. Duje otkazana zbog posebnih mjera

Po prvi put u posljednjih 15. godina nećemo zbog posebnih mjera vezanih uz COVID-19 kuhati građanima povodom proslave sv. Duje, zaštitnika grada Splita, na našoj Fešti o’ spize. Tradicija je to koja se godinama održava za Sudamju 7. svibnja na splitskoj Peškariji i prilika da se dobrom spizom počaste građani Splita, posebice slabijeg imovnog stanja. PROČITAJ VIŠE

Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.