View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 77/2019 | skmer.hr

KOTANYI SPECIJAL: Sedam recepata za savršeni roštilj na balkonu!

Motanje oko roštilja oduvijek je nekako „muški posao“. Najčešće ga pripremaju oni koji nikada ne kuhaju, ali eto, za roštilj su pravi stručnjaci! Kažu da je jednom davno poznati gastronom govorio da svatko može naučiti kuhati, ali čovjek koji zna dobro ispeći meso jednostavno se – rađa. Stoga je Kotanyijev tim pripremio 7 recepata kojima ćete u dimu i vatri potvrditi titulu kralja u prvosvibanjskom roštiljanju.
PROČITAJ VIŠE ...

CHEF@HOME: Vrtićke kuharice Cvita Mediterana tri mjeseca otkrivale su  kulinarske tajne Karapandže, Bremeca i Grubiše

Kuharska Akademija ŠKMER-a od konca prošle godine organizira CHEF@HOME intenzivnu škola kuhanja za one koji žele unaprijediti postojeća i steći nova kulinarska znanja, svoj životni poziv obogatiti malim i velikim tajnama kuhinje vrhunskih chefova poput Steve Karapandže, Željka Nevena Bremeca i dalmatinskog "gluten free" meštra Martine Grubiše.... Edukacija se provodi jednom tjedno u periodu od tri mjeseca kako bi bila pogodna zaposlenim osobama, a prve su je prošle kuharice Cvita Mediterana, lanca splitskih vrtića, kako bi usavršile svoja znanja za preko tisuće mališana kojima svakodnevno kuhaju....  PROČITAJ VIŠE

Dalmatinski pijat: SUPETAR - Priča o janjetini i vinu začinjena Antikom....

U bračkim konobama i OPG-ovima vraća i se i reinterpretira starinska kuhinja, jedna od posebnijih u dalmatinskoj gastronomiji zahvaljujući urodima s polja i vrleti, od onog uzgajanog u bračkoj crnici ili, pak, samoniklog što sažima samu esenciju Mediterana. Juha na frigadinu, butalac, panada, ćoravi gulaš, puži, paradižet, pandolete, mandulat, kotonjada tek neka su od jela koja se sustavno promoviraju kroz projekt „Otočka kuhinja Supetar“ i tema su u ŠKMER-ovog istraživanja pod okriljem Dalmatinskog pijata. PROČITAJ VIŠE

SPLIT GOURMET EXPO: PORTOFINO - Jelovnici koji spajaju dalmatinsko i internacionalno, suvremeno i antičko

Predstavljamo restoran koji je na gastro izložbi Split Gourmet Expo 2019 oduševio stručni žiri najboljim glavnim jelom. Njihov jelovnik poseže za dodacima starih Feničana, reinterpretira rimske delicije iz vremena Dioklecijana, a sve to kombinira s modernim tehnikama pripreme i novim trendovima svjetske gastronomije. Na jelovniku nude i lokalne recepture kakve žele kušati svjetski putnici kako bi upoznali Split kroz okusePROČITAJ VIŠE

QIMIQ RECEPT: Burger od svinjetine (pulled pork) sa salatom od zelja

Za našu web kuharicu koja pomalo, nadamo se, izlazi iz izolacije QimiQ nam je priredio recept s njihovim CLASSIC vrhnjem koje je osvajalo svjetske food Oscare. Ovaj sastojak daje kremastiji okus s manje masnoća, veže tekućine i emulzira s uljima, a salata je lagana i zdrava, te dulje ostaje svježa. PROČITAJ VIŠE
Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.