View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 76/2019 | skmer.hr

GRANDMA PIZZA - Rajina radionica nonine kućne pizze u ŠKMER-u ... od videa do recepta

Pogledajte video kako kako u kućnim uvjetima napraviti vrhunsku pizzu, onu koju u svijetu nosi i naziv "grandma pizza". Radionicu za ljubitelje kuhanja u ŠKMER-ovoj Kuharskoj Akademiji vodio je Ratko Tomić Raja, vrhunski splitski pizzaiolo. Rajina "nonina pizza" je izdašna tijesta, puna sastojaka i sprema se u špaheru kako su je početkom 20. stoljeća pripremale i talijanske domaćice s Long Islanda u New Yorku.  PROČITAJ VIŠE

DALMATINSKI PIJAT: Milna – trpeze na kojima se povijest piše recepturama ribarskih družina, pastira i težaka

Danas ribarstvo i vinogradarstvo Milnarani su zamijenili nautičkim i obiteljskim turizmom, no ribarska i težačka jela starih Bračana čuvaju se u ponudi jela 15-ak konoba i restorana te u lokalnim OPG-ovima Lekšić, Brkuljić te Tomas i Pavić s kušaonoma u središtu mjesta gdje nude organski uzgojene domaće proizvode. Priču o gastronomije Milne i recepte donosimo vam iz naše publikacije Dalmatinski pijat.
PROČITAJ VIŠE

SPLIT GOURMET EXPO:  Brasserie on 7 ambasadori su splitske gourmet izvrsnosti za 2020. godinu

Započinjemo s ciklusom predstavljanja restorana sudionika Split Gourmet Expoa. U listopadu 2019. godine po treći put na splitskoj Rivi organizirali smo ovu izložbu splitskih restorana, konoba i hotela uz podršku Turističke zajednice grada Splita. Riječ je o manifestaciji kojom se sustavno promovira Split kao cjelogodišnja gourmet destinacija izvrsnosti, a objedinjuje natjecateljsku gastro izložbu  biranih jela s jelovnika splitskih ugostiteljskih objekata, promociju kroz medije te publikaciju s pričama i receptima sudionika. Prvi na redu su pobjednici Brasserie on 7, lokal na splitskoj Rivi koji oduševljava fuzijama tradicionalne dalmatinske kuhinje s francuskim utjecajima i modernim trendovima. Stručni žiri na manifestaciji osvojili su okusom, izgledom i originalnošću jela te zavrijedili titulu ambasadora splitske gastro scene. PROČITAJ VIŠE

WEB KUHARICA - QimiQ Focaccia s rajčicama

Donosimo vam za web kuharicu u izolaciji recept za focacciu naših austrijskih partnera QimiQ. Proizvođači su patentiranih vrhnja za kuhanje i pečenje, a mogu se koristiti za hladna i topla te pikantna i slatka jela. Radi se o premium proizvodima od 99 % vrhunskog mlijeka iz okolice Salzburga uz jedan posto goveđe želatine. Jedino je vrhnje koje bez problema spaja ulje, alkohol i kiselinu što uvelike olakšava pripremu. QimiQ vrhnja možete nabaviti u trgovačkim lancima Metro i Apfel. U prilogu je i video recepta... PROČITAJ VIŠE 

Multipraktik Magimix Le Mini Plus: Enzitin snažni mališan

Pogledajte video o ovom malom, tihom, ali i opakom francuskom food processoru, kako kažu u Enziti, za "one koji imaju velike ideje i male prostore". Posebno je dizajniran za pripremu različitih vrsta jela za parove i manje obitelji, a dostupan u 8 boja. Trenutno je na akciji, pogledajte na linku OVDJE.
Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.