View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 75/2019 | skmer.hr

KUHANJE JE ĐIR! - radionice za mlade na tragu nekadašnjeg domaćinstva....video i pričica

Radionice pripreme zdrave hrane za mlade od 15 do 18 godina provodimo uz potporu Grada Splita, a svojevrsna su inačica nekadašnjeg školskog predmeta domaćinstvo. U Kuharskoj Akademiji udruge na splitskom Spinutu profesionalni kuhari uče polaznike kako samostalno skuhati kompletne obroke, educiraju ih o pravilnim tehnikama, odabiru, kombiniranju i termičkoj obradi namirnica. Svrha i ciljevi projekta su da mladi polaznici steknu vještine koje će im omogućiti da samostalno mogu pripremati svoje obroke te ih potaknuti da dalje razvijaju vještine i znanja usvojena na radionicama. Pogledajte detalje i video na linku...
 PROČITAJ VIŠE

TRGOLINK – Bogat asortiman za dezinfekciju ruku, posuđa i površina te zaštitnih maski

Tvrtka Terra Australis, bolje poznata na tržištu kao Trgolink, sinonim je za beskompromisnu kvalitetu u profesionalnom opremanje higijenskim sustavima i potrepštinama. Uz standardni asortiman papirne konfekcije i higijenskih potrepština, nudi i niz artikala za dezinfekciju ruku, posuđa i površina te zaštitne maske,navlake za kape i cipele što možete vidjeti u nastavku teksta.

DALMATINSKI PIJAT: Vrlika – Priče o spizi starih ognjišta koja i danas ispisuje vrličku kuharicu

Tradicionalna gastronomija vrličkog kraja plete se oko narodnih običaja, jednostavnih, krepkih i zdravih jela koja se slažu namirnicama okolnih polja, blaga s dinarskih visoravni te ulova iz brzaka rijeke Cetine. Putnici u ove krajeve željni nepatvorenih narodskih okusa, mogu ih otkriti na OPG-ovima i kušaonicama domaćih proizvoda te u vrličkim lokalima. Pročitajte što smo otkrili kroz naš projekt Dalmatinski pijat o ovoj premalo istraženoj destinaciji dalmatinskog zaleđa. PROČITAJ VIŠE

Prva ŠKMER-ova radionica španjolske kuhinje uz recept i video

Na našim radionicama četvrtkom za ljubitelje kuhanja organizirali smo i prvu na temu pripreme španjolskih jela. Vodio ju je chef Danijel Brešić, voditelj sektora u dubrovačkom Admiral Grand Hotelu, koji je kuhao u restoranima Monastrell te Mauro u gradu Alicanteu. Pripremala su se tradicionalna jela Katalonije, Andaluzije, Valencije i Badajoza, kao i slastice churrosi. Uz videu s radionice donosimo vam i recept za pripremu tradicionalne španjolske tortilje od krumpira s pancetom.
PROČITAJ VIŠE 

WEB KUHARICA: Težački pjat s povrćem i pršutom chefa Petra Vlaka

Ovaj kućni recept za našu web kuharicu u izolaciji donosi nam chef Petar Vlak. Bio je šef kuhinja kuhinja Mazzgoon Fooda i restorana Mano, a danas kuha na manjem luksuznom kruzeru s pet zvjezdica. Kulinarstvu se, dodajmo, Petar učio od osnivača naše udruge Mira Bogdanovića. PROČITAJ VIŠE
Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.