View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 74/2019 | skmer.hr

KUHANJE JE IN!: Projektom OŠ Domovinske zahvalnosti uz ŠKMER-ove chefove mladi se uče tradicijskoj kuhinji i zdravoj prehrani

Sredinom veljače Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija u Kuharskoj Akademiji započeli su edukacije za učenike i djelatnike osnovne škole iz Knina u projektu podržanom od EU. Glavni je cilj učenike 7. i 8. razreda u profesionalno opremljenoj kuhinji upoznati s gastronomskom tradicijom Dalmacije, razviti im kulinarske vještine te educirati ih o zdravim namirnicama i prehrambenim vrijednostima. PROČITAJ VIŠE

Radionica kineskih jela Steve Karapandže
...pogledajte video

Stevo Karapandža je u siječnju održao u Kuharskoj Akademiji ŠKMER-a radionicu za ljubitelje kuhanja. S polaznicima pravio je poznata kineska jela, dijelom ona koja je posluživao u svom restoranu u Švicarskoj. Kako bi jela dobila što orijentalniju notu koristili su se izvrsni Kotanyi začini za wok i njihovo sezamovo ulje.  PROČITAJ VIŠE

DALMATINI PIJAT: OMIŠ - Gastronomija koja se plete oko utočišta gusara, receptura Poljičke kneževine i istinskih dalmatinskih konoba

Na samoj rijeci nadomak gradu naići ćete na liske, jegulje, pastrve, a na uzvisinama blaga koja dolaze iz vinograda i polja riječnog kanjona, kao i s visokih položaja Omiške Dinare. U sjevernom zaleđu grada su i Poljica, drevna višestoljetna seljačka samouprava, sa svojom težačkom baštinom na pjatima kao što su spuži u lopižu (zemljanom loncu), zec u važu, zeleni rižot, slanutak na juhu, mrsno ili s kupusom, jota (kiseli kupus s fažolom) i mišancijom (samoniklim biljem), koje pomalo vraćaju se na dnevne karte lokala šireg omiškog kraja. Pročitajte ŠKMER-ovu priču o omiškoj gastronomiji ... PROČITAJ VIŠE

WEB KUHARICA: Teleći faširanci zapečeni u umaku od sira – recept chefa Mate Đuzela

Web kuharicom koju smo pokrenuli na društvenim mrežama kako bi inspirirali i zabavili građane tijekom boravka u izolaciji radi širenja korona virusa, svakodnevno donosimo nove recepture. Naši članovi – profesionalni kuhari, kao i prijatelji ŠKMER-a, šalju nam kućne recepte koje pripremaju u svojim domovima, a pri tom može se i štošta naučiti. Ovaj put izdvajamo recept imotskog šefa Mate Đuzela. 
PROČITAJ VIŠE 
Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.