View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 73/2019 | skmer.hr

Dvije QimiQ kuharice uvode malu revoluciju u profesionalne i kućne kuhinje

Donosimo vam dvije kuharice naših austrijskih partnera QimiQ, namijenjene za kućanstva i profesionalce. Proizvođači su patentiranih vrhnja za kuhanje i pečenje, a koriste se za hladna i topla te pikantna i slatka jela. QimiQ proizvodi su, dodajmo, ovjenčani svjetskim "Food Oscarima" - Mercury Award ICD Award.

"Ovim dvjema kuharicama želimo pokazati jednostavnost i prednosti kuhanja sa QimiQ-om i u ovoj teškoj situaciji olakšati vam kuhanje kući" – ističe Srećko Nemec, zastupnik QimiQ-a za Hrvatsku. PROČITAJ VIŠE

MCA trening Petre Jelenić kroz video prilog....pogledajte

Najbolja hrvatska slastičarka pokazala je polaznicima siječanskog ciklusa Mediterranean Culinary Artsa, našeg najzahtjevnijeg programa, tehnike pripreme i karakteristike namirnica za slastice kroz 30-ak vrhunskih recepata. Pogledajte video sa slastičarskog dijela MCA treninga Petre Jelenić u našoj Kuharskoj Akademiji, bila je po prvi put u timu predavača sa Stevom KarapandžomŽeljkom Nevenom Bremecom, Hrvojem Zirojevićem te specijalistom za bezglutensku kuhinju Martinom GrubišomPROČITAJ VIŠE

SOURDOUGH – Kruh i pizza od kiselog tijesta – kućni recepti Ante Rubića

Web kuharicom koju smo pokrenuli na društevnim mrežama kako bi inspirirali i zabavili građane tijekom boravka u izolaciji, svakodnevno donosimo nove recepture. Naši članovi – profesionalni kuhari, kao i prijatelji ŠKMER-a, šalju nam kućne recepte koje pripremaju u svojim domovima, a pri tom može se i štošta naučiti. Ovaj put izdvajamo recepte trogirskog šefa Ante Rubića. PROČITAJ VIŠE

Dalmatinski pijat – VRGORAC: Od delicija seoskih imanja do vinograda u kojima se zimi lovi i riba

Kroz nemirna stoljeća prolazili su vrgorskim krajem kojekakvi trgovci, putnici, vojske; izmjenjivali se na vlasti osmanlijski osvajači, Mleci, Austro-Ugari, te svaki ostavili nešto u gastronomiji jer kako to obično biva, povijest se piše i recepturama. Pročitajte što smo zapisali o vrgorskoj kulinarskoj tradiciji, a među ostalim i o spremanju riba iz Vrgorskog polja što se love u poplavljenim vinogradima zimi. PROČITAJ VIŠE 
Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.