View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 70/2019 | skmer.hr

BISER MORA 2020: Program manifestacije i master class velikog chefa Pere Savanovića

31. ožujka - 4. travnja 2020., Supetar, otok Brač
 
Uz natjecanja i brojna događanja koja nas očekuju na ovogodišnjem Biseru mora, imat ćemo priliku uživati i u vrhunskim morskim kreacijama od ribe Pere Savanovića, jednog od veterana i utemeljitelja ove udruge uz Mira Bogdanovića. Podsjetimo, taj je višestruko nagrađivani chef, osvojio brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima i jedan je od malobrojnih Hrvata koji se mogu pohvaliti članstvom u renomiranom udruženje kuhara World Master Chefs ... 
PROČITAJ VIŠE

RADIONICA: Jela od kamenica za sv. Josipa kad su najizdašnije

(četvrtak 17-21 h, 19.ožujka 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split)
 Kamenicama se od Antike slavila božica ljepote Afrodita, pripisuju im se afrodizijačka svojstva posebice kad se jedu sirove, kao i brojni zdravstveni benefiti. Kako je meso ove školjke najizdašnije oko blagdana Svetog Josipa Nazarećanina (19. ožujka), prava je prigoda za radionicu jela za ljubitelje kuhanja od ove plemenite školjke u društvu chefa Željka Nevena Bremeca...PROČITAJ VIŠE

BUFFET STOL: Završen trening za profesionalne kuhare koje bi dobro došao i menadžerima objekata

Šaroliko društvo profesionalaca okupilo se na treningu za pripremu i dekoriranje buffet stolova koji je vodio sarajevski chef Hamid Hadžić, vitez kulinarstva jugoistočne Europe i ŠKMER-ov ambasador za Bosnu i Hercegovinu. Na radionici u Kuharskoj Akademiji objedinjene su tehnike i koncepti za švedske stolove, catering i hotelsku ponudu.  PROČITAJ VIŠE

GASTRO ALB ‘4: Pročitajte čime su chefovi Jerko Roso i Kristijan Tadin osvojili Tiranu

Priča koja posve objedinjuje dalmatinsku tradiciju i inovativnost, urodila je nizom medalja na velikom međunarodnom natjecanju kuhara u Tirani. Jerko Roso (38) i Kristijan Tadin (31), dvojac iz novootvorenog splitskog Briig Boutique hotela, osvojili su po jednu zlatnu i dvije srebrne medalje na četvrtom izdanju Gastro Alba održanom od 4 do 6. ožujka. U sudačkim odorama našli su se na manifestaciji ŠKMER-ovi veterani Nikša IvičevićStevo Karapandža i najnagrađivanija domaća slastičarka Dragica Lukin, koja je nedavno od Gault&Millau vodiča za Hrvatsku proglašena najboljom ambasadoricom hrvatskog slastičarstva u svijetu. PROČITAJ VIŠE
Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.