View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 66/2019 | skmer.hr

IKKER 2020 – Raspored natjecanja i radionica

18. & 19.02.2019., Aparthotel Miramare, Makarska

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija po šesti organiziraju Interregionalni kup kuhara europskih regija, natjecanje u kuhanju deset vrhunskih kuhara iz Crne Gore, Hrvatske, Rumunjske i Sjeverne Makedonije koji su ranije osvojili nagrade na natjecanjima u svojim državama. U okviru manifestacije održati će se prezentacije ŠKMER-ovih partnera te edukacija o suvremenim tehnikama pripreme ribe.
PROČITAJ VIŠE

BUFFET STOL: “Intenzivan trening planiranja, pripreme i dekoriranja hladnog stola uz sarajevskog chefa Hamida Hadžića”
 

2.– 6. ožujka 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split
 
Posluživanje tople i hladne hrane buffet stilom, neprestani je izazov hotelskim, a sve češće i kuharima u restoranima. Bio to buffet, hladni, švedski (Smörgåsbord) ili vikinški - kako nosi ime u Japanu, takav stol uvijek mora biti dekoriran savršeno i u kontekstu događanja, prenositi gostu priču kuće u kojoj se nalazi, ne smije ostati zanemaren, prazan niti krajem radnog vremena ili pred manje očekivanom grupom gostiju....Uz sve to – mora biti ekonomičan!!! PROČITAJ VIŠE

SELECTA ADRIA: Passion Gourmet u Le Méridien Lav okupio brojne splitske ugostitelje i chefove

održano 12. veljače 2020, Le Méridien Lav Split, Grljevačka 2a, Podstrana
 
Preko stotinu ugostitelja, chefova te F&B stručnjaka prošlo je prezentaciju Passion Gourmet ŠKMER-ovog zagrebačkog partnera tvrtke Selecta Adria u hotelu Le Méridien Lav prošlog tjedna. Na nekoliko "otoka" moglo se kušati slastice, sireve, morske delicije kao i mesne specijalitete od goveda Rubia Gallega s malih farmi Galicije te talijanske pasmine PiemontesePROČITAJ VIŠE

NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK: Recepti s radionice za ljubitelje kuhanja

održano 13.veljače 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Radionicu pripreme jela od bifteka za ljubitelje kuhanja vodio je chef Željko Neven Bremec. Prošlo se od klasičnih metoda pripreme, GOVEDINE U WOKU pripremljene sečuanskim stilom, preko STROGANOFFA i TATAR BIFTEKA. Spremali su se i TOURNEDOS u umaku od zelenog papra, BEEF WELLINGTON te TAGLIATA od bifteka što naziv nosi od riječi talijanske riječi tagliare – tanko rezati...Izdvojili smo vam dva recepta... PROČITAJ VIŠE

Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.