View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 59/2019 | skmer.hr

MEDITERRANEAN CULINARY ARTS BY ALAIN DUCASSE: “Prirodnost” Alaina Ducassea u ŠKMER-ovoj Kuharskoj Akademiji

3.-7- veljače 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split
"Prirodnost" koju je Alain Ducasse koncipirao u restoranu "Alain Ducasse au Plaza Athénée" bit će jedna od tema na predstojećem MEDITERRANEAN CULINARY ARTS BY ALAIN DUCASSE u ŠKMER-ovoj Kuharskoj Akademiji. Trening i edukaciju, kao što smo ranije pisali, vodi u veljači vrsni chef Mark Guillain-Williams, senior predavač prestižne francuske Ecole Ducasse koji nam u Split donosi predjela i glavna jela, metodologiju i recepte restorana s tri Michelinove zvjezdice; "Alain Ducasse au Plaza Athénée" u Parizu, "Le Louis XV - Alain Ducasse à l'Hôtel de Paris " u Monaku te" Alain Ducasse at The Dorchester”u Londonu. PROČITAJ VIŠE

MEDITERRANEAN CULINARY ARTS: Priča chefa Cvjetka Tresića i hvarske konobe Zbondini

"Kuharstvo više ne gledam samo kao svoju struku nego i način pokazati znanje, kreativnost i umjetnost na tanjuru. Moja osnovna vodilja je da zadržim što više od okusa tradicionalne kuhinje i držim se originalnih recepata, ali da vizualno i primjenom novih tehnika pratim novitete u gastronomiji." – ispričao je Hvaranin Cvjetko Tresić koji je lani prošao ŠKMER-ov Mediterranean Culinary Arts (MCA) trening. PROČITAJ VIŠE

SPLITU S LJUBAVLJU 2019: Na Badnjak tradicionalni ŠKMER-ov bakalar za pet tisuća Splićana

Oko 5.000 porcija bakalara skuhanog u "mega teći" promjera od oko 2,2 metra, tradicionalno je na badnjak u niti pola sata podijeljeno na splitskim Prokurativama. Kao i ranijih godina spremili su ga 40-ak profesionalnih kuhara naše udruge, brojni volonteri i prijatelji ŠKMER-a, a radi se o akciji "Splitu s ljubavlju" koja se tradicionalno održava 24. prosinca. PROČITAJ VIŠE

Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2018 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.