View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 54/2019 | skmer.hr

DALMATINSKI PIJAT: Radionica hvarske gregade

četvrtak 17-21 h, 28. studenog 2019., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Za ljubitelje kuhanja odlučili smo organizirati radionicu gregade, jela koje sažima ribarsku prošlost otoka Hvara, a posebice ga baštini sam grad Hvar s okolicom. Naziv veže se uz Grke – Grege - kako ih se i danas naziva na hvarskom dijalektu, kao i na sjeveru Italije gdje je, varijanta ovog jela od komada kuhane ribe s lukom i krumpirom stigla s grčkim iseljenicima koji su tragali za boljim životom. 
PROČITAJ VIŠE

DIOKLECIJANOVA AMFORA: 6. natjecanje mladih kuhara i predstavnika medija

9. prosinca 2019. u 9:00h, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regije i ove godine organiziraju Dioklecijanovu amforu – natjecanje profesionalnih kuhara kao i timova predstavnika medija u kuhanju. Prilika je, posebice, mladim profesionalnim kuharima da pokažu kako se snalaze u lokalnoj gastronomiji i namirnicama koje se vežu uz Split i okolicu, a pozivamo i medije da iskušaju svoje kulinarske umijeće u izdvojenom dijelu natjecanja te se prijave za sudjelovanje na naš mail: info@skmer.hr..
PROČITAJ VIŠE

Održana radionica bračke kuhinje + dva starinska recepta Gornjeg Humca
 

Mladi i nagrađivani kuhar Josip Vrsalović, "sous-chef" u splitskom hotelu Park, inače iz Gornjeg Humca jednog od najstarijih bračkih mjesta, prošlog četvrtka održao je radionicu otočke kužine. Spremala su se starinska jela s janjetinom, inače kroz povijest najvažnije bračke namirnice, a bila je prigoda da se kuša i nauči praviti vitalac burger ... PROČITAJ VIŠE

WORLD CONGRESS OF CULINARY TRADITIONS: Željko Neven Bremec predstavio hrvatske svadbene običaje u Rumunjskoj

Veliki kongres kulinarskih tradicija okupio je renomirane kuhare cijelog svijeta u gradu Sibiu koji nosi titulu Regional Gastronomy Capital of Europe 2019.. Drugog dana manifestacije Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a, predstavio je hrvatske svadbene običaje i jela na cooking showu ... PROČITAJ VIŠE
Ako ste propustili neki od naših prošlih newsletter, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2018 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.