View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 104/2020 | skmer.hr

DUCASSE ACADEMY: Francuski tea-time & moderni deserti uz pariški Ecole Ducasse

U tijeku su prijave i na treći master class pariške Ducasse Ecole koji polaznicima nudi “Hands on” iskustvo vrhunskog svjetskog slastičarstva. Ovaj program Alaina Ducassea, jednog od najvećih kuhara današnjice, namijenjen je onima koji žele dostići najvišu razinu znanja i vještina bilo da se radio o profesionalcima s dugogodišnjim iskustvom ili kulinarskim entuzijastima koji tek započinju svoju "slatku" karijeru. PROČITAJ VIŠE

RADIONICA: Upoznajte maltešku kuhinju nastalu tisućljetnim spajanjem otočke autentičnosti i gastronomske ostavštine osvajača

U nastavku kulinarskih putovanja Mediteranom, ljubitelje kuhanja odvodimo na Maltu. Recepture nam priprema chef Guido Debono, predsjednik Udruženja kuhara Malte i ŠKMER-ov ambasador za ovu otočku zemlju, a vodi je legenda domaće kuhinje chef Antun Nišević. PROČITAJ VIŠE

U ŠKMER Akademiji krenuli profesionalni treninzi i usavršavanja nastavnika pri Regionalnom centru kompetentnosti

Preko 30 djelatnika strukovnih škola iz Dalmacije prošlog tjedna educiralo se pri EU projektu Regionalnog centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu s našim predavačima i chefovima. Cilja je da se do 2023. godine uvede novi pristup obrazovanja i unaprjeđenje ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu Hrvatske. PROČITAJ VIŠE

LOVE IS A PIECE OF CAKE: Subotnji Junior Chef donio nam je obilje slastica i dobre zabave

Prva radionica pod vodstvom vrsne slastičarke Antonije Nikolić oduševila je Junior Chefove u subotu. Ovaj slatki master class smo nazvali Love is a piece of a cake kako nose ime i Antonijine stranice na društvenim mrežama. Uskoro ćemo objaviti i novi termin zbog velikog zanimanja. PROČITAJ VIŠE

KOTANYI RECEPT: Jesenska bomba zdravlja...juha od buče iz pećnice s đumbirom

Donosimo priču i recept za juhu od hokaido buče s đumbirom i kurkumom, začine iznimnih ljekovitih svojstava i tisućljetne tradicije u kulinarstvu. Đumbir je najrasprostranjenija svjetska biljka, neizostavan u azijskim kuhinjama koji je svoju primjenu našao i ostatku svijeta, a kurkuma jedan od najmoćnijih prirodnih lijekova. Kotanyijev recept nudi iznimno zdravu i ukusnu jesensku kombinaciju.
PROČITAJ VIŠE
Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Facebook
Instagram
YouTube
Website
Email
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.