View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 103/2020 | skmer.hr

Bistrologija, bistronomija, bistromanija…kako god…pripremili smo radionicu kojom ćete vašu blagavaonu pretvoriti u gurmanski bistro za prijatelje

Kroz pripremu jela na radionici za ljubitelje kuhanja pod vodstvom chefa Petra Vlaka, pokazat ćemo kako od običnih namirnica iz vašeg okruženja možete složiti stilizirane i maštovite sljedove po konceptu bistronomije. Doznati ćete kako napraviti pjenice, gelove, prahove i džemove od povrća, mediteranskog bilja i morskih podova, pripremati dodatke i glavna jela profesionalnim tehnikama koje možete brzo usvojiti. PROČITAJ VIŠE

SPLIT GOURMET EXPO 2020: Prijavite se na natjecanju pizzaiola na našem gastro festivalu u prosincu

Iako neće biti Bisera mora ove godine u Supetru, pizzaoli će se moći okušati 3. prosinca na festivalu Split Gourmet Expo. Imati će priliku na 2. natjecanju pizzaiola napraviti pizzu po svom izboru, pokazati što znaju i umiju te osvojiti nagradu pred međunarodnim ocjenjivačkim sudom. Bacite oko kako je to bilo lani... PROČITAJ VIŠE

Hrvatska kraljica slastica vodit će slastičarski modul na jesenskom MCA treningu

U jesenskom ciklusu Mediterranean Culinary Arts treninga, Željku Nevenu Bremecu, Hrvoju Zirojeviću i Stevi Karapandži pridružit će se u timu edukatora Dragica Lukin. Stoga, pročitajte priču o najnagrađivanijoj hrvatskoj slastičarki, međunarodnoj kulinarskoj sutkinji WACS-a i ŠKMER-a, autorici kolača od 152 metra te gigantske istarske kroštule... PROČITAJ VIŠE

DUCASSE ACADEMY: ...Gurman Street Food ...prijavite se na drugi od tri Master Classa u ŠKMER Kuharskoj Akademiji

Koncept gurmanske "hrana ulice" pariške škole kuharstva Alain Ducassea, u veljači će biti predstavljen u ŠKMER Akademiji. Polaznicima će se u četiri dana, a kroz dva tematska modula kojima se objedinjuju inovativnost, moderne tehnike i recepti za zdravi Street Food, pokazati kako poboljšati ponudu, produktivnost i puno drugog što je Alainu Ducasseu osiguralo mjesto u vrhu svjetske gastronomije.
PROČITAJ VIŠE

Sardinijska gozba na prošlotjednoj radionici…od priče do recepta…

Prošlog četvrtka osvojili smo Sardiniju...dakako, radilo se o radionici za ljubitelje kuhanja pod vodstvom chefa Željka Nevena Bremeca. Naši su polaznici pripremili lignje punjene graškom, raviole sa svježim sirom i špinatom, srdele sa slanim inćunima, gustu juhu od slanutka sa šafranom, focacciu sardu, pulpeddu, tortu di ricottu...a na kraju radionice se i sve kušalo. Tu je i recept za sardinske lignje... PROČITAJ VIŠE
Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Facebook
Instagram
YouTube
Website
Email
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.