View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 102/2020 | skmer.hr

A LA CHEF i CHEF@HOME: Pri kraju su prijave za intenzivne škole kuhanja koje vas vode do profesionalne razine...krećemo u novi ciklus
 

Želite li kuhati kao chef, upoznati velike i male gastronomske tajne, steći znanja profesionalne razine ili, pak, samo ih potvrditi i nadograditi postojeća, izaberite A la Chef (27.listopada do 6. studenog ) ili CHEF@HOME (studeni 2020. - siječanj 2021.). Radi se o dvije škole kuhanja ŠKMER Kuharske Akademije, programski gotovo jednake, no terminima i intenzitetom prilagođene vama. PROČITAJ VIŠE

RADIONICA ZA LJUBITELJE KUHANJA: Food party za gurmane s chefom Petrom Vlakom
 

Zdravi zalogaji, a oni koji to i nisu posve (ali su baš ukusni), tema su gurmanskog party food tečaja za ljubitelje kuhanja chefa Petra Vlaka. Pokazati će kako se rade kanapei,umaci, namazi, salatice, peciva, slastice, kruščići i drugo čime ćete oduševiti pozvane i nepozvane na svojim kućnim ili vrtnim feštama. Dakle, radimo sve ono čime ćete s guštom proslaviti rođendane, dobitke nasljedstva, obljetnice, rastave… PROČITAJ VIŠE

DUCASSE ACADEMY: Fleksiterijanstvo i La naturalité Alain Ducassea....prijavite se na prvi od tri Master Classa u ŠKMER Kuharskoj Akademiji

Fleksiterijanstvo i La naturalité (naturalness) – prvi je od tri Master Classa Alain Ducassea koja ćemo ugostiti početkom 2021. godine u ŠKMER Kuharskoj Akademiji. Senior predavači DUCASSE Éducation na ovom Master Classu polaznicima su pripremili dva tematska modula: "Novi trendovi u kulinarstvu; igra s fleksitarijanskom prehranom" i "Trojstvo riba, povrća i žitarica po konceptu prirodnosti (La cuisine de la naturalité)". Prijave su u tijeku. PROČITAJ VIŠE
 

JUNIOR CHEF: Slatka radionica - Love is a piece of cake
 

Naše Junior Chefove uvesti će u svijet cake popsa, cupcakesa, muffina i chocolate chip cookiesa vrsna splitska slastičarka Antonija Nikolić. Spojem tradicionalnog i modernog oduševljava pratitelje FB i Instagram stranica Love is a piece of cake. Slastičarstvu se učila pod mentorstvom Tereze Alabande te na demonstracijskim radionicama renomiranih svjetskih pastry chefova Johanna Martina i Karima Bourgie. Prijavite svog Junior Chefa! ...PROČITAJ VIŠE

UMAMI KROZ RADIONICU JAPANSKIH JELA: Alkemija okusa chefa Marka Đuraševića

Na prvoj radionici za ljubitelje kuhanja chefa Marka Đuraševića (Kinoteka food and Bar, NoStress) u ŠKMER Kuharskoj Akademiji, prošlog četvrtka, 8. listopada, spajale su se namirnice poput morskih algi wakame i kombu, katsuobushija od listića suhe palamide, bijele miso paste s različitim gljivama, kozicama, povrćem, tunom i lubinom. Središnja tema je bio umami; ono nešto alkemijsko i teško objašnjivo čime nas neka jela posve osvoje. PROČITAJ VIŠE

Prelistajte na webu ili nabavite knjigu “100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti 2020/21”

Istražite što donosi 25. izdanje “100 vodećih hrvatskih restorana...” biblioteke Gastronaut. Obuhvaćeno je 2400 restorana u Hrvatskoj od kojih je zlatnih 100 odabrano glasanjem na portalu www.gastronaut.hr. Novi krug izbora za vodeće hrvatske restorane 2020. godine započinje u studenom kada ćete moći glasovima nagraditi svoje favorite te posebno vrednovati njihovu ponudu, uslugu i ambijent. PROČITAJ VIŠE
Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Facebook
Instagram
YouTube
Website
Email
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.