View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 101/2020 | skmer.hr

Split Gourmet Expo: U prosincu Split postaje središte gastronomije kroz natjecanja stotina kuhara, pizzaiola, konobara, barista, koktel majstora i timova restorana…
 

Prijavite se ili posjetite Split Gourmet Expo 2020, ove godine četverodnevni međunarodni festival u hotelu Cornaro na kojem će se objediniti natjecateljske kategorije Bisera mora i Grand Gourmeta. Po prvi put u Splitu imat ćemo priliku pratiti uživo ili putem live streama međunarodna natjecanja vrhunskih kuhara, pizzaiola, konobara, barista, barmena i slastičara te mladih timova iz 10-ak zemalja, kao i obilje popratnih sadržaja. PROČITAJ VIŠE

KUHINJA MEDITERANSKIH OTOKA: Sardinija otočka prijestolnica starih mediteranskih okusa
 

Otok najdugovječnijih ljudi u Europi ima i iznimnu gastronomsku baštinu s kojom ćemo vas upoznati u ciklusu radionica za ljubitelje kuhanja u četvrtak, 15. listopada. Od tradicionalnih jela iskušati ćemo recepte za Focaccia Sardu, sardinijsku pogaču u varijanti s krumpirima, Minestru di ceci e zafferano – gustu juha sa slanutkom i šafranom. Bit će tu i Sarde ripiene (srdele punjene inćunima), sardinijski recept za lignje sa graškom - Calamari e piseli, Pulpedda (rižoto od tri vrste svinjskog mesa) te Torta di ricotta za desert. PROČITAJ VIŠE

JUNIOR CHEF: Peciva na kvadrat – burek, krafne, buhtle, slanci, kiflići...
 

U nastavku naših Master Classova za djecu i mlade subotom, 10. listopada otvaramo malo pekarnicu, a vodi je chef Petar Vlak. Pravit će se burek, krafne, buhtle, kiflići, krekeri, slanci i druga peciva. Za sve informacije možete nas kontaktirati na: 099 319 89 61, nives@skmer.hr ili prijaviti svog Junior Chefa formularom na linku u članku. PROČITAJ VIŠE

Požurite...do 8. listopada zaprimamo prijave za 6-mjesečnu prekvalifikaciju za zanimanje kuhar
 

Upisi za prekvalifikaciju za zanimanje kuhar privode se kraju. U šest mjeseci možete steći profesionalne vještine i znanja u profesionalnom kuharskom kabinetu te završiti tri razreda srednje kuharske škole po verificiranom programu. Svjedodžba se upisuje u e-knjižicu s kvalifikacijom za zanimanje kuhar.
PROČITAJ VIŠE

Nutricionistička radionica Dragane Olujić:
Od kombinacija koje sprječavaju tumore i liječe srce do pripreme leće "a la bolognez"

 

Službena nutricionistica HNK Hajduk Split i Hrvatske jedriličarske reprezentacije, održala je radionicu za članove ŠKMER-a. Tema Dragane Olujić bila je sinergija gastronomije i znanosti o prehrani što smo iskušali kuhajući zadano jelo sa manjom energetskom gustoćom, a većom nutritivnom vrijednošću. Tu je i recept.
PROČITAJ VIŠE
Ako ste propustili neki od naših prošlih newslettera, možete ih pogledati OVDJE
Facebook
Instagram
YouTube
Website
Email
Copyright © 2020 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.
Ukoliko se želite odjaviti s newsletter liste možete kliknuti OVDJE

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.