View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 24/2019 | skmer.hr

MAKARSKA GOURMET EXPO 2019 – pojedinosti i prijave

30. svibnja 2019., Trg 156. brigade, Makarska
Radi se o gastronomskoj manifestaciji kojom se označava početak turističke sezone te šalje primamljiva turistička razglednica velikog zajedničkog stola prepunog delicija kojeg prezentiraju chefovi i voditelji / vlasnici restorana, konoba i hotela sudionika manifestacije. 
S ciljem promocije i podizanje kvalitete ugostiteljske ponude grada Makarske kao jedne od prejanica dalamtinske turističke ponude, ovim putem vas pozivamo da sudjelujete na gastro izložbi restorana i hotela Makarska Gourmet Expo 2019.
PROČITAJ VIŠE

SVJETSKI DAN HUMMUSA OBILJEŽEN UZ HAMIDOVE ČAROLIJE I SANINE DELIKATESE

13. svibnja obilježen dan Hummusa ŠKMER Kuharskoj  Akademiji

Održali smo radionicu s ranim hummusima koprivničke tvrtke Sana delikatese s juhama, mesnim i jelima od tjestenine koje su povezali legendarni sarajevski chef Hamid Hadžić i njegova supruga Zehra, odnedavno zaduženi za okuse u makarskim hotelima Miramare i Biokovo. Na radionici pravili su se i falafel, medaljoni, juha, preljevi od hummusa za tjesteninu, kanapei te štošta drugo od Saninih hummusa kojeg nude u klasičnoj varijanti, kao i sa zrnima slanutka, čilijem, zelenom paprikom i bučinim sjemenkama. PROČITAJ VIŠE 

TASTE THE MEDITERRANEAN/OKUSI MEDITERAN!: Hvar po 6. put postaje prijestolnica gastronomije

Šesto izdanje međunarodnog festivala taste the mediterranean/okusi mediteran! održat će se na atraktivnim lokacijama u gradu Hvaru i okolici. Kao i svake godine, goste i sudionike festivala očekuju uzbudljivi masterclassovi renomiranih chefova iz hrvatske i inozemstva, okrunjenih Gault&Millau tokama te Michelinovim zvjezdicama, ekskluzivne četveroručne večere udruženih chefova koji će pripremati mediteranske delicije, predavanja i radionice vrhunskih sommeliera, znanstvenika, stručnjaka te profesionalaca iz ugostiteljskog sektora iz Hrvatske, Italije i Belgije.
 PROČITAJ VIŠE

BREMECOVA RADIONICA JELA IZ WOKA...kako je to bilo

U ŠKMER-ovoj Kuharskoj akademiji održan je vrlo posjećen tečaj spremanja jela u woku za ljubitelje kuhanja. Vodio ga je chef Željko Neven Bremec, koji je nam je je prenio kulinarska iskustva sa svog nedavnog boravka u Kini (omastio je se i s kukcima, a taj smo segment azijske kuhinje doduše preskočili na ovom tečaju). PROČITAJ VIŠE

Ako ste propustili neki od naših prošli newsletter, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2018 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Molimo vas dodajte mediterraneanculinaryacademy@gmail.com u Vaše kontakte kako bi naši e-mailovi stizali u Vaš inbox. Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.