View this email in your browser
ŠKMER Newsletter 02/2019 | skmer.hr

Kineska kuhinja: Azijska jela koja su osvojila svijet – radionica za ljubitelje kuhanja

 

četvrtak 17-21 h, 17. siječnja 2019., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Cijena tečaja je 450 kuna, a  uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, sva potrebna oprema, recepture i sve konzumacije (svih jela po završetku radionice).

Prijaviti se možete na: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr ili preko formulara na linku http://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere
 
Voditelj: Željko Neven Bremec
 
Kineska kuhinja širok je pojam koji se teško može opisati u nekoliko rečenica, no, ako nećemo cjepidlačiti možemo je sažeti u nekoliko gastronomskih tradicija podijeljenih po regijama - Fujian, Cantonese, Anhui, Zhejiang, Szechuan, Shandong, Jiangsu te Hunan. Jedan od zajedničkih nazivnika je, iako nikako i strogo pravilo, da se namirnice isjecaju na veličine zalogaja te termički manje obrađuju i iscrpljuju nego u drugim kulinarskim tradicijama. Odavno je ova kuhinja, inače najraznovrsnija na svijetu, pregazila kontinente i dobila svoje varijante prilagođene zapadnom svijetu. Objedinjuje oko 20. 000 različitih jela, a na radionici koju vodi chef Željko Neven Bremec, dobrano ispiran nedavnim boravkom u Kini,  donosimo vam jela kojima ćete lako zadiviti ukućane i goste azijskim okusima.
 
JELA NA RADIONICI:
Sečuanska govedina
*** sečuanska kuhinja, dobila je ime po velikoj i važnoj pokrajini u Kini, je jedna od najukusnijih i najpopularnijih kineskih regionalnih kuhinja
Ljuto-kisela juha od piletine
*** vrlo popularna juha, kako u Kini tako i u ostatku svijeta. Ako ste ljubitelji pikantne hrane, ovo će biti pravi izbor za vas.
Pržena riža s jajima
*** rasprostranjena je po čitavoj Kini i djelu Azije na koji Kina ima utjecaj, posebice povoljne cijene namirnica i jednostavnosti pripreme.
Proljetne rolice
*** tradicionalno se priprema na novogodišnjim svečanostima, a rolice predstavljaju zlatne poluge, koje omogućuju obitelji bogatstvo i napredak.
Parena peciva
*** ili steamed buns su tradicionalna parena peciva koja se najčešće jedu za doručak, jer u mnogim dijelovima Kine nema kruha. Mogu biti “obična” ili punjena raznim nadjevima
PRIJAVI SE OVDJE

Intenzivna škola kuhanja À la Chef  - nove prijave

 

Kako je siječanjska škola kuhanja À la Chef  popunjena, pozivamo zainteresirane da se jave za jesenski termin (listopad / studeni 2019). Detalji za prijavu su na dnu teksta.
 
Intenzivna škola kuhanja À la Chef  namijenjena je onima koji žele unaprijedili postojeća i steći nova kulinarska znanja, svoj životni poziv obogatiti malim i velikim tajnama kuhinje ili, pak,  prijašnja zvanja zamijeniti chefovskim titulama.
Trening je organiziran u grupama maksimalno do 12 osoba s vrhunskim chefom, a uključuje opremu, pribor i namirnice. Odvija se tijekom dva tjedna (od ponedjeljka do petka) a u trajanju od 7 sati na dan.
Kroz radionice se prolaze sve tehnike pripreme i obrade namirnica te izučavaju sve pojedine grupe. Program nudi i različite sadržaje po razini zahtjevnosti; od osnovne do napredne, a sve ovisno o kandidatu i njegovom predznanju.
Radionice uključuju pravljenje kruha i peciva te pripremu hladnih i toplih predjela, juha, glavnih jela, priloga, salata i deserta. Među ostalim, uče se tehnike moderne gastronomije kao što su gelifikacija, emulgiranje i sferifikacija, ali i tradicionalne metode tipa mariniranja, odležavanja, sporog kuhanja i pečenja.
 
GLAVNI PREDAVAČ: Željko Neven Bremec
Cijena po polazniku: 5.000 kn.
Način plaćanja: 1.000 kn kao potvrda rezervacije termina, preostali iznos do početka programa.
Za redovne članove je moguće obročno plaćanje.
 
PRIJAVI SE OVDJE

MALI CHEF: U subotu kreće novi ciklus radionica kuhanja za mališane 

Dragi mali chefovi, pripremite se za nove kuharske čarolije jer naše radionice ponovno kreću od ove subote (12. siječnja 2019.) u 16:00 h u ŠKMER Kuharskoj Akademiji, Jobova 2.

Radionice MALI CHEF namijenjene su djeci predškolske dobi i učenicima nižih razreda, a imaju za cilj na zabavan način kroz igru i kuhanje u profesionalnoj kuhinji poučiti male polaznike pripremi hrane i zdravim prehrambenim navikama. Uz profesionalne kuhare djeca pripremaju jednostavna jela sa sezonskim namirnicama koja kasnije mogu kod kuće pripremati i s roditeljima. Osim toga, uče se održavanju higijene u kuhinje, razvrstavanju otpada i timskom radu.

Prijave su na 099 319 89 61 ili putem obrasca klikom na dugme dolje.
PRIJAVI SE OVDJE
Ako ste propustili neki od naših prošli newsletter, možete ih pogledati OVDJE
Copyright © 2018 ŠKMER

Za sve ostale aktualnosti o radu ŠKMER - a i njegovih članova pozivamo Vas da redovno pratite našu
web stranicu skmer.hr

Kontakt:
info@skmer.hr
mob. +385 99 319 89 61

 
Primili ste ovu obavijest jer ste pristali na primanje elektronskih poruka od Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u Newsletteru ne predstavljaju nužno stavove Udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). ŠKMER ne prihvaća nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu primitkom ove poruke i priloga sadržanih u poruci.