RECEPT Kotányi: BBQ cheeseburgeri s finom coleslaw salatom

Za ovaj recept koristi se začinska mješavina Kotányi GRILL Barbecue ( jodirana kuhinjska sol, papar, kim, paprika, korijander, ružmarin, mažuran, gorušica, peršin, kajenski papar, luk, pastrnjak, mrkva, list celera, vlasac, poriluk, ljupčac)

Vrijeme pripreme:40 minuta

Sastojci za 4 osobe:

600 g mljevene junetine

3 čajne žlice mješavine Kotányi GRILL  Barbecue

2 rajčice na stabljici (grapolo)

4 lista zelene salate

1 luk, crveni

4 kisela krastavca

4 kriške slanine

4 kriške sira cheddra

4 peciva za burger

50 ml BBQ-umaka

Za coleslaw-salatu

500 g bijelog kupusa

3 mrkve

50 g majoneze

1 čajna žl. šećera

3 jušne žl. jabučnog octa

Kotanyi mlinac morska sol / himalajska sol

Kotanyi mlinac papar crni ili šareni

 

  1. Naribajte i posolite bijeli kupus. Pustite da odstoji najmanje 10 minuta.
  2. Mljevenu junetinu pomiješajte s mješavinom začina Kotányi GRILL Barbecue i napravite pljeskavice od po 150 g.
  3. Ogulite i naribajte mrkvu za coleslaw-salatu. Pomiješajte majonezu, šećer, jabučni ocat i izdašan prstohvat papra Kotányi za preljev.
  4. Čvrsto stisnite bijeli kupus i dobro ga ocijedite, pomiješajte s mrkvom i preljevom pa pustite da se prožima.
  5. Rajčicu narežite na kriške. Operite listove salate. Luk narežite na kolutove, a krastavce na kolutiće.
  6. Pecite pljeskavice na žaru s obje strane, okrećući nekoliko puta, oko 3-5 minuta ovisno o tome koliko želite da budu pečene. Ispecite na žaru i kriške slanine. Kad su pljeskavice skoro gotove, na svaku stavite krišku cheddra i pustite da se lagano otopi.
  7. Razrežite peciva za burger i kratko ispecite na žaru s unutarnje strane. Donji dio peciva premažite BBQ-umakom te u slojevima složite list salate, pljeskavicu, kriške rajčice, kolutove luka, krastavce i slaninu. Poklopite gornjom stranom peciva. Složite na tanjure i poslužite gotove burgere s coleslaw-salatom.