Prijavite se…Dječji master class burgera, umaka, salata i peciva

subota 9-13 sati, 27. lipnja 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

U nastavku dječjih master subotom na redu su burgeri. S malim chefovima pravit ćemo mesne i riblje, pripremati umake, priloge i domaća peciva za burgere te salate. Cijena je 150 kuna, a tečaj nudi kuhanje s master chefom, kuharski trening delikatesnih jela, posluživanje i uživanje u pravoj gozbi s ponekim iznenađenjima kako to mali chefovi i zaslužuju!  Detalje o radionici možete dobiti mailom:info@skmer.hr ili na broju 099 319 89 61.

Dodajmo, i stari Rimljani su imali svoju varijantu burgera, a prve su burgere služili u svojim restoranima njemački doseljenici u SAD-u u 19. stoljeću. Još je 1837. njujorški Delmonico ponudio Hamburg odrezak kao svoj glavni i najskuplji specijalitete,koštao je 10 centi, dvostruko više nego teleći kotleti ili pečena govedine. Najstarijom pretečom hamburgera smatra se antička ISICIA OMENTATA; govedina pomiješana s pinjolima, crnim i zelenim paprom u zrnu, te podlivena garumom, najraširenijom umakom Rimskog carstva od fermentirane plave ribe i bilja, od čega bi se nos današnjeg gurmana pretvorio u raštiku.

Dok čekamo novi MALI CHEF, pogledajte galeriju slika kako je to bilo na dječjem master classu Čarolije od jaja.