Image

(Po)morsko je dobro je projekt koji osvještava i vraća tradicionalnim tehnikama i recepturama pripremanja ribe, te time naglašava važnost i blagotvorni učinak mediteranske kuhinje kroz prilagodbu tradicionalnih ribiljih jela današnjem stilu života. Ovim se pridonosi povećanju potrošnje lokalnih proizvoda ribarstva i očuvanju dijela tradicije vezan za ribarstvo i riblje recepture.

Dugoročni proizvod projekta je tematska e-kuharica (PO)MORSKO JE DOBRO koja bi sadržavala recepte priprema tradicionalnih jela od ribe.

Projekt se provodi od 2021. godine, te je sufinanciran proračunskim sredstvima Splitsko-dalmatinske županije u okviru programa razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine Splitsko - dalmatinske županije.

OBJAVE:

(PO)MORSKO JE DOBRO: Italian Master Class – Od kozica omotanih pancetom do toskanske leće s cotechino kobasicama

održano 9. travnja 2022., Svpetrvs Hoteli, Supetar, Brač Iskusni talijanski chefovi Luca Gioiello i Pavel Marc iz Associazione Cuochi di ...
Pročitaj Više

(PO)MORSKO JE DOBRO: Dalmatinska kuhinja u spoju sa starorimskom tradicijom…o garumu, allecu i muriji

Kako se drevni i gotovo zaboravljeni antički dodaci garum, allec i murija mogu implementirati u modernu dalmatinsku gastronomiju na XVII ...
Pročitaj Više

(PO)MORSKO JE DOBRO: Priprema morskog jela turskog chefa Emrah Köksal Sezgina na 17. Biseru mora

Prvog dana XVII. Bisera mora  u Supetru na Braču održan je master class na tema je i priprema glavnog jela ...
Pročitaj Više

(PO)MORSKO JE DOBRO: Edukacija o pripremi jadranskih namirnica kroz starinske, kao i inovativne načine po zero waste konceptu

održano 11, travnja 2022., Svpetrvs Hoteli, Supetar, Brač “Sve iz mora i mrvu više” više bio je naziv master classa ...
Pročitaj Više

(PO)MORSKO JE DOBRO – Trilogija tune Sokola Prenge na Biseru mora 2022

Sokol Prenga, jedan od vodećih chefova Albanije, promotor tamošnje nacionalne gastronomije te poznato televizijsko lice, na svom cooking showu prvog ...
Pročitaj Više