O nama

Temelje udruge povezivanjem i zajedničkim radom kuhara sad već davne 2006. godine, ugradio je veliki splitski kuhar, vizionar i entuzijast Mira Bogdanović (1953-2017) sa svojim prijateljima i braćom po kuhači. Od tada pa do danas organizirali smo i realizirali brojna događanja i projekte vezane za gastronomiju kao što su natjecanja kuhara, gastro izložbe, sajmovi, festivali gastronomije, prezentacije i edukacije.

Članovi sudjeluju na raznim humanitarnim manifestacijama i projektima srodnih domaćih i inozemnih organizacija te se natječu na međunarodnim kuharskim natjecanjima na kojima je ŠKMER-ova kuharska reprezentacija do sada zavrijedila brojne nagrade. Naši članovi osvoji su 285 medalja i 42 pehara na međunarodnim natjecanjima te 125 priznanja od kuharskih udruženja iz 28 zemalja svijeta.

Osnovni ciljevi Udruge su:

  • promicanje i unapređivanje kuharske struke
  • suradnja s drugim istovrsnim i sličnim domaćim i inozemnim savezima i organizacijama, kao i sa organizacijama sajamskog tipa
  • organiziranje natjecanja, manifestacija, festivala i prezentacija s ciljem promocije kulinarstva u Hrvatskoj i inozemstvu
  • edukacije kuhara, ugostitelja, građanstva, djece i ostalih zainteresiranih za kulinarstvo u zemlji i inozemstvu
PRIDRUŽITE NAM SE!

Postanite članom naše udruge i dijelom hrvatske gastronomske priče, sudjelujete na raznim gastro manifestacijama, sajmovima, edukacijama, natjecanjima, ostvarite kontakte i izmjenjujete iskustva sa kolegama u zemlji i inozemstvu.

Miroslav Bogdanović
osnivač i prvi predsjednik Udruge
1954 – 2017