Mediterranean Culinary Arts Ecole Ducasse

Mediterrranean Culinary Arts Ecole Ducasse program je namijenjen za chefove s relevantnim radnim iskustvom, ujedno najzahtjevnija je edukacija ŠKMER-a i idealna nadogradnja na MCA trening koji vode domaći chefovi Željko Neven Bremec, Hrvoje Zirojević, Stevo Karapandža i gostujući specijalisti pojedinih područja za slastičarstvo i prehranu po posebnim zdrastvenim režimima.

MCA Ecole Ducasse program se provodi hands on na engleskom jeziku uz chefa prevoditelja te osigurava najbolje visoko specijalizirane tehnike i inspiracije za vrhunske profesionalce i njihov uspješan rad u restoranima i hotelima. Vode ga renomirani svjetski chefovi i senior predavači te najpoznatije francuske škole gastronomije.

Pod imenom Alain Ducassea danas posluje čak 34 restorana na tri kontinenta i u sedam zemalja – od Pariza do Tokija. Njegovi edukativni programi i kulinarski treninzi se provode u tri škole u Francuskoj različitih specijalizacija i područja. Trening u Splitu namijenjen je chefovima koji traže savršenstvo i žele svoj rad obogatiti posebnim idejama, tehnikama i vještinama suvremene svjetske gastronomije.

Master Class jela s 3 zvjezdice
22. - 25.11.2022.

Sadržaj Master Classa:

  • usavršavanje tehnika i specifičnosti načina pripreme vrhunskih namirnica prema konceptu naturalité (naturalness, prirodnost) kuhinje Ducasse restaurants 3 Michelinove zvjezdice
  • usavršavanje jela s izbalansiranim omjerom namirnica u kombinacijama odabranih menua po Haute Cusine standardima
  • odabir i priprema glavnih namirnica, priloga, temeljaca, krema s načinom posluživanja i platingom
  • usvajanje metodologije i recepata korištenih u restoranima s tri zvjezdice “Le Louis XV - Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris” (Monaco), “Alain Ducasse au Plaza Athénée” (Pariz) i “Alain Ducasse at the Dorchester” (London)

Veličina grupe: do 6 do 8 osoba.
Broj sati: 32 sati
Trajanje programa: 4 dana

Cijena po polazniku: 15.000 kn.
Redovni članovi imaju popust 20%

Način plaćanja: 20% od iznosa kao potvrda rezervacije termina, preostali iznos do kraja programa.

Za polaznike osiguravamo:
ECOLE DUCASSE Master Class recepture i upute
ECOLE DUCASSE Certifikate

PRIJAVI SE ZA EDUKACIJU
Mediterrranean Culinary Arts Ecole Ducasse program
Potreban smještaj
OBJAVE

Treće gostovanje Ecole Ducasse završili smo dodjelom diploma polaznicima i prezentacijom slastica koje su četiri dana nastajale u ŠKMER Akademiji

održano 17.-20. svibnja 2022., Split Prošlog tjedna održan je četverodnevni Pastry Chef Master Class francuske škole visoke gastronomije Ecole Ducasse ...
Pročitaj Više

Recepte, pripremu i koncepte Ducasse restorana s Michelinovim zvijezdicama doznajte na slastičarskom master classu u ŠKMER Akademiji

17. – 20. svibnja 2022., (32 sata) , ŠKMER Kuharska Akademija, Split, Jobova 2 Što se i kako priprema za ...
Pročitaj Više

MCA by Alain DUCCASE: Priča o restoranima velikog kuhara čije ćemo edukacije ugostiti u ŠKMER Kuharskoj Akademiji u 2022. godini

Vrhunski osmišljena jela s potpisom, kao i pomno razrađeni gastronomski koncepti velikog francuskog chefa Alaina Ducassee, priča su 34 njegova ...
Pročitaj Više