Mediterranean Culinary Arts by Alain Ducasse

Mediterranean Culinary Arts (MCA trening) by Alain Ducasse program je namijenjen za chefove s relevantnim radnim iskustvom i idealna je nadogradnja na već pokrenuti MCA trening. Program se odvija na engleskom jeziku s senior predavačem najpoznatije francuske škole gastronomije Alain Ducasse.

Tema su predjela i glavna jela s prestižne 3 zvjezdice, kroz usvajanje metodologije i recepata iz restorana s tri zvjezdice “Alain Ducasse au Plaza Athénée” u Parizu, “Le Louis XV – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris ” u Monaku te “Alain Ducasse at The Dorchester” u Londonu.

Pod imenom ovog velikog kuhara danas posluje čak 34 restorana na tri kontinenta i u sedam zemalja – od Pariza do Tokija. Ducasseovi programi se provode u tri škole u Francuskoj različitih specijalizacija i područja, a trening u Splitu je namijenjen upravo chefovima koji naginju savršenstvu i rado će svoj rad obogatiti posebnim novim preporukama, idejama i vještinama.

Ducasse ističe kako svaki tanjur mora imati svoju priču “usidrenu u terroiru” , da vibrira u ritmu svog vremena spajajući tradicionalno i moderno, a sve uz “velike ambicije kuhara i poštivanje namirnica”.

U restoranu “Alain Ducasse au Plaza Athénée” čiji će se koncept pripreme jela i način rada obrađivati na Mediterrranean Culinary Arts by Alain Ducasse Education u veljači, ovaj francuski chef izgradio je osobniju kuhinju ili kako je naziva “La cuisine de la naturalité” (Naturalness). Riječ je o novoj interpretaciji suvremene haute cuisine, nadahnute trilogijom “riba-povrće-žitarice”.

U okviru treninga doznati ćemo i koncept “hrane okusa sunca” kakvu je Ducasse u suradnji s chefom Dominique Loryijem uveo u monaški “Le Louis XV Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris” te njime zaslužio 3 Michelinove zvjezdice. Naime, radi se o suvremenim jelima utemeljenim na s regionalnim proizvodima, aromama i bojama francuske rivijere te precizno građenim okusima.
Također, doznat ćemo što se i kako radi u “Alain Ducasse at The Dorchester, londonskoj prijestolnici francuske kuhinje nadomak Hyde Parka koja objedinjuje najbolje proizvode Francuske i Velike Britanije u suvremenim jelima.

Veličina grupe: 8 polaznika
Vrijeme održavanja: 08:30 – 16:30

Cijena: 10.000 kn (redovni članovi ostaruju članski popust)

Cijena uključuje: sve radne materijale, recepture i radne ručkove

PRIJAVI SE ZA EDUKACIJU
Mediterranean Culinary Arts by Alain Ducasse