LARETO GRUPA: Jesenska gozba na najvišem zagrebačkom neboderu

Pod krilaticom ” Lareto…the ultimate gastronomic experience” ŠKMER-ovi zagrebački partneri Lareto Grupa upriličili su gastro domjenak za pamćenje u zagrebačkom Rooftop Lateral – Belvedere Gardenu. Taj lani otvoren prostor u Strojarskoj ulici mjesto je gdje se dolazi na vrhunske koktele i ekskluzivna događanja, pa je i Laretov tim svojim gostima priuštio doživljaj svojim asortimanom koji se potpuno uklapa u priču ovog luksuznog bara na najvišem zagrebačkom krovu.

Laretov promotor i chef Marijo Čepek sa svojim timom na domjenku spremio je Tortiglione s Bottargom – sušene riblje ikre talijanskog proizvođača sa Sardinije „Sardeat“. Bio je tu rižoto s plodovima mora uz šporku šalšu, kao i tomahawk steak s barbecue umakom austrijskog proizvođača „ Furore“, a sve uz dodatak talijanskog ovčjeg sira RE Sardo i ribanog crnog tartufa.

Čepek je poslužio i “chicche di patate” – mini svježe njoke s pestom od pistacija i čipsom pancete, kao i mnoštvo sitnih zalogaja poput “mediteranske salate sa rakovicom, mariniranim češnjakom, kaparima, limunom” te šalšu od San Marzano rajčice sa Stracciatella di Burrata renomiranog talijanskog proizvođača Sabelli.

U Rooftop Lateralu predstavio se i Saša Frid, vrsni kuhar koji pokreće vlastitu proizvodnju svježe tjestenine te će se naći u asortimanu Lareto Grupe. Također, gosti domjenka mogli su kušati proizvode od pačje jetre Poljoprivrednog gospodarstva Orehovec. Posluženi su parfe pačje jetre, kao i dimljena te u kombinaciji s tartufima ovog proizvođača iz Velikog Bukovca kod Ludbrega kojeg također zastupa Lareto Grupa.

Dodajmo, da Lareto je distributer prestižnih talijanskih marki i premium proizvoda za pizze. U njihovom asortimanu, osim svježih i proizvoda od tartufa pod vlastitim brendom “Lareto tartufi”, je i paleta proizvoda konzerviranog programa, maslinovih ulja i maslina. Tu je raznolik izbor talijanskih sireva, brašna, riže te vrhunske tjestenine iz Gragnana. Nude i Robo asortiman (artičoke punjene namazom od tune, kapara i inćuna, napuljske friarielli- vrhove mladih brokula i mnogo toga drugog iz mediteranskih receptura), asortiman koji se ne može kupiti nigdje na policama u Italiji ili drugim zemljama niti po nabavnim centrima, gastro distribucijama, već samo preko Lareta…https://laretofood.hr/

tekst: Gastrobajter (https://www.gastrobajter.com/)