Junior Chef - radionica za djecu i mlade

Image

Osmislili smo zabavne kuharske radionice kroz koje kuhari udruge educiraju djecu i mlade u pripremi različitih vrste jednostavnih jela koja mogu kod kuće pripremati samostalno ili zajedno s članovima obitelji.

Na radionicama se upoznaju s različitim namirnicama od kojih će pripremati jela, dobivaju pribor za izradu jela (pregače, kape, daske za sjeckanje, pribor za guljenje krumpira, kuhače, zdjele i sl.) i pod nadzorom kuhara pripremaju jela. Na kraju zajedno serviraju, dekoriraju te degustiraju pripremljena jela.

Mjesto održavanja radionica: ŠKMER Kuharska akademija, Jobova 2, Split

RADIONICE U TIJEKU:

1. VIVA MÉXICO!: Tortilje

(subota, 6.2.2021., 9-13 sati, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2/ cijena 150 kn)

Meksička kuhinja kombinira tradicije autohtonih indijanskih plemena i utjecaje španjolskih osvajača, te je danas jedna od najpopularnijih u svijetu. S Junior Chefovima od 12 do 18 godina na ovoj poslijepodnevnoj radionici peći će se domaće tortilje, pa slagati ih u burrita, enchilade, tacose… Bit će tu i guacamole, namazi i dodaci što ovu kuhinju čine neodoljivom i posve zdravom, a naši su je chefovi dobro upoznali putujući Meksikom.

Jefe de Cocina: senor Željko Neven Bremec

2. TAJNE RIŽE: rižoti, sushi, prilozi, grickalice i slastice od najomiljenije žitarice svijeta
(subota,20.2.2021., 9-13 sati, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2/ cijena 150 kn)

One mogu biti divlje, bijele, crvene, crne… Mediteranci ih pripremaju u rižotima, kuhaju se u mlijeku ili vodi, stavljaju u čokoladu, a zna ih se i pržiti. Prava se od nje krekeri, čipsevi, kruh, pudinzi, kolači, pa i pića. Bacaju se na mladence i protiv uroka, a najbolji ih je ubacit u svoj “kljun” s dodatkom morskih plodova, ribe, gljiva, boljih komada mesa, kad poželite pojesti nešto zdravo.

Kinezi vele da “za sretan život potrebna vam je šaka riže i slamnati šešir”, a mi kažemo svratite na radionicu jela s biranim vrstama riže, naučite je kuhati kao Kinez, pripremati u sushiju kao Japanac i u savršenim rižotima kao Talijan te guštajte u njoj po dalmatinski.

Za sve informacije možete nas kontaktirati na: mob. 099 319 89 61 ili na naš
e-mail info@skmer.hr, nives@skmer.hr ili prijaviti preko našeg formulara

PRIJAVI SE I POVEDI PRIJATELJE. KUHAJTE S NAMA!

Junior chef radionice