KOTÁNYI GRILL KOTLET – savršena suha marinada za kotlete uz dodatak jabuka i meda


SVINJSKI KOTLETI U MARINADI OD JABUKA I MEDA, FINI KRUMPIR I MRKVA NA ŽARU

Vrijeme pripreme:45 minuta

sastojci za 4 osobe

½ jabuke

2 jušne žlice meda

2 jušne žlice suncokretovog ulja

2 čajne žl. mješavine Kotányi GRILL kotlet

4 svinjska kotleta (oko 250 g svaki)

Kotanyi mlinac morska sol / himalajska sol

Kotanyi mlinac papar crni ili šareni


Za krumpir:

800 g   krumpira voštane teksture

maslinovo ulje

1 čajna žličica Kotanyi ružmarina

Za mrkve na žaru:

1 svežanj mrkvica

maslinovo ulje

Priprema:

  1. Uklonite jezgru iz jabuke i narežite je na sitne kockice. Pomiješajte narezanu jabuku, med, suncokretovo ulje, mješavinu Kotányi Grill kotlet te prstohvat papra da dobijete marinadu
  2. Marinirajte svinjske kotlete i pustite da odstoje u mješavini do daljnjeg korištenja.
  3. Temeljito operite krumpir i kuhajte ga u ljusci dok ne omekša. Stavite ga na lim za pečenje obložen papirom i lagano pritisnite da se rasprsne. Dobro poprskajte maslinovim uljem i ružmarinom, posolite i popaprite pa pecite oko 25 minuta na 200°C (gornji/donji grijač), dok ne postanu lijepo hrskavi.
  4. Ogulite mrkvu, ovisno o veličini prepolovite i premažite maslinovim uljem. Pecite na tavi ili roštilju 8-10 minuta uz okretanje. Naposljetku posolite i popaprite.
  5. Pecite kotlete s obje strane približno po 5 minuta pa uklonite s vatre, pokrijte aluminijskom folijom i  pustite da počivaju oko 5 minuta. Posolite po ukusu.
  6. Složite na tanjure i poslužite kotlete s finim krumpirom i mrkvom na žaru.