Kako je to bilo na Radionici prezentacije jela za članove ŠKMER-a

održano 20. svibnja u Kuharskoj Akademiji ŠKMER

Dok se kuhao rižoto od kozica i šparoga sa šafranom, protresli smo na Radionici prezentacije jela za članove ŠKMER-a kako složiti recepte za ugostiteljske objekte i novine. Željko Neven Bremec nas je uputio u pisanje recepata i za natjecanja te kako razumljivo napisati postupak pripreme jela i za suce na natjecanjima, ali i za početnike s kuhačom.

Prvo druženje članova ŠKMER-a nakon popuštanja pandemijskih mjera prošlog tjedna, bila je prigoda da spojimo ugodno s korisnim. U Kuharskoj Akademiji okupili su se članovi iz Splita i okolice kako bi se malo proljudikalo o razlikama pisanja recepata za medije i ugostiteljstvo, samog redoslijeda navođenja sastojaka te načina kako sastaviti pripremu jela kako bi bila što razumljivija čitateljima novina i portala. Priču je pratilo pripremanje rižota od kozica i šparoga sa šafranom od vrhunskih Robo riža našeg zagrebačkog partnera  Lareto Food, koje smo popratili pisanjem recepata koji su postali neodvojive od brendiranja kuhara i objekata kroz različite medije. Nakon svega, dakako, na druženju trebalo je i probati gradivo….