JUNIOR CHEF: VIVA MÉXICO!… dvije radionice omiljenih delicija s tortiljama

Mak Jovanović junior chef, Newsletter, Novosti

27. veljače & 20. ožujka 2021., ŠKMER Kuharska akademija, Jobova 2, Split / cijena 150 kn po radionici

Organiziramo dvije radionice meksičke kuhinje … jer ste vi to tražili. Kuhinja je to koja kombinira tradicije autohtonih indijanskih plemena i utjecaje španjolskih osvajača, te je danas jedna od najpopularnijih u svijetu. S Junior Chefovima na ovoj poslijepodnevnoj radionici koja će trajati 4 sata peći će se domaće tortilje, pa slagati ih u burrita, enchilade, tacose… Bit će tu i guacamole, namazi i dodaci što ovu kuhinju čine neodoljivom i posve zdravom, a naši su je chefovi dobro upoznali putujući Meksikom. Dodajmo, jedan od legendi veže se uz drevni narod Maja i kaže da je prvu tortilju od kukuruza napravio jedan ratar gladnom kralju prije više od 12 000 godina.

Današnja meksička kuhinja smatra se da je začeta jelima Maja, recimo, kukuruzne tortilje s grahom bile su uobičajena hrana tog drevnog naroda. Od Asteka tvrdi se da potječe nezaobilazni namaz od avokada – guacamole, a značajan utjecaj na stvaranje te kuhinje stigao je od španjolskih osvajača. Razmjena europskih i namirnica Južne Amerike promijenila je gastronomiju svijeta, a na području današnjeg Meksika izrasla ja kompleksna i raznolika kuhinja, omiljena diljem planeta te usporediva po globalnom utjecaju s kineskom, indijskom i japanskom.

INFORMACIJE I PRIJAVE: 099 319 89 61, nives@skmer.hr ili formularom na linku: https://www.skmer.hr/kuharske-radionice-junior-chef/