JUNIOR CHEF: Kuharske radionice za djecu i mlade u studenom i prosincu….prijavite se

U tijeku su prijave za četiri kuharske radionice subotom kroz koje profesionalni kuhari udruge educiraju djecu i mlade u pripremi različitih vrste jednostavnih jela koja mogu kod kuće pripremati samostalno ili zajedno s članovima obitelji.

Želite li svoje najmlađe uputiti u tajne kuharstva, naučiti ih timskom radu, što zaista valja jesti, a i ono vrlo bitno – da iza sebe kužinu ne ostave u neredu, pošaljite ih u ŠKMER Kuharsku Akademiju. Osim što će naučit pripremati omiljena jela, dobro će se i zabaviti, kušati i pripremati namirnice iz kontroliranog uzgoja, čak i one koje su možda izbjegavali jer istraživanja su pokazala da djeca se odluče konzumirati ono što su skuhali, a da ranije im nije bilo dopadljivo. U svijet kuharstva uvest će ih master chef Željko Neven Bremec, dvostruki juniorski prvak međunarodnog kuharskoga natjecanja Bisera mora, Drago Mandić te vrsna slastičarka Antonija Nikolić, koja oduševljava svojim inovativnim, kao i klasičnim desertima vrhunskih okusa.

1. CHICK ‘N’ ROLL No2: Bio & bezglutenske delicije od domaće piletine
(28.11.2020., subota 9-13 sati, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2/ cijena 150 kn)

Sva jela na radionici su gluten free, a piletina nam stiže od našeg novog partnera Purexa, u Hrvatskoj jedinstvenog proizvođača seoske peradi koja trčkara i raste bez antibiotika, hormona te antiparazitika. Pripremat će se Cowboy krilca, Cesar salata, Chicken Wok s domaćom tjesteninom, piletina u cornflakesu te pileća juha po receptu Steve Karapandže. Na kraju mladi kuhari zasladiti će se čokoladnim browniesima koje će sami umijesiti.

Glavni kuhar & DJ: Drago Mandić

2. RAPSODIJA BOŽIĆNIH KOLAČIĆA

(12.12.2020., subota 9-13 sati, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2/ cijena 150 kn)
Radionicu će voditi Antonija Nikolić čije slatke kreacije oduševljavaju na Facebook i Instagram stranicama Love is a piece of cake. Slastičarstvu se učila pod mentorstvom Tereze Alabande, a tehnike i organizaciju rada učila je na demonstracijskim radionicama renomiranih svjetskih pastry chefova Johanna Martina i Karima Bourgie. Junior chefovi pravit će raspucanci, gingerbread ukrasi za bor, vanilija kiflice, Nutela i Moto keksi te čoko bombice sa posipom.

glavna slastičarka & dirigent : Antonija Nikolić

3. VIVA MÉXICO!: Tortilje

(12.12.2020., subota 15-19 sati, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2/ cijena 150 kn)

Meksička kuhinja kombinira tradicije autohtonih indijanskih plemena i utjecaje španjolskih osvajača, te je danas jedna od najpopularnijih u svijetu. S Junior Chefovima od 12 do 18 godina na ovoj poslijepodnevnoj radionici peći će se domaće tortilje, pa slagati ih u burrita, enchilade, tacose… Bit će tu i guacamole, namazi i dodaci što ovu kuhinju čine neodoljivom i posve zdravom, a naši su je chefovi dobro upoznali putujući Meksikom.

Jefe de Cocina: senor Željko Neven Bremec

4. TAJNE RIŽE: rižoti, sushi, prilozi, grickalice i slastice od najomiljenije žitarice svijeta

(19.12.2020., subota 9-13 sati, ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2/ cijena 150 kn)

One mogu biti divlje, bijele, crvene, crne… Mediteranci ih pripremaju u rižotima, kuhaju se u mlijeku ili vodi, stavljaju u čokoladu, a zna ih se i pržiti. Prava se od nje krekeri, čipsevi, kruh, pudinzi, kolači, pa i pića. Bacaju se na mladence i protiv uroka, a najbolji ih je ubacit u svoj “kljun” s dodatkom morskih plodova, ribe, gljiva, boljih komada mesa, kad poželite pojesti nešto zdravo.

Kinezi vele da “za sretan život potrebna vam je šaka riže i slamnati šešir”, a mi kažemo svratite na radionicu jela s biranim vrstama riže, naučite je kuhati kao Kinez, pripremati u sushiju kao Japanac i u savršenim rižotima kao Talijan te guštajte u njoj po dalmatinski.

 

Za sve informacije možete nas kontaktirati na: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili prijaviti svog Junior Chefa preko linka: