JUNIOR CHEF: Domaći njoki, bijeli, crni, zeleni, punjeni, rolani, slatki

subota 9-13 sati, 26. rujna 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2/ cijena 150 kn

Posljednji rujanski Junior Chef (kuharski master class za djecu i mlade) bit će u znaku njoka. Mlade chefove Željko Neven Bremec učit će umijesiti domaće njoke u raznih bojama, napraviti slane, pa i slatke, a uz to i kako složiti i neodoljive umake.

Njoki potječu iz mediteranske kuharske tradicije još od doba starih Rimljana kada su izrađivani od tijesta griza pomiješanog s jajima. Rimske legije proširile su ih diljem Europe za svojih osvajanja te su postali pučka delicija s obzirom na to da su bili jeftini, jednostavni za pripremu i punjenje. Njoki su se otada razvili u različitim varijantama, a okruglice kakve danas poznajemo nastale su tek u 16. stoljeću kada je krumpir predstavljen u Europi. Njoki od krumpira potječu sa sjevera Italije, gdje je hladnija klima bila prikladnija za uzgoj krumpira, nego žitarica.

Dok čekamo master class s njokima, možete prijaviti svog Junior Chefa na master class Pizza@Home (subota 9-13 sati, 19. rujna) tijekom kojeg će se učiti tehnike izrade tijesta za domaću pizzu, pripremiti umake preljeve i druge dodatke kako bi dobili okuse napuljskih pizza.

Junior Chef radionice su namijenjene za djecu i mlade od 6 do 18 godina i stoje 150 kuna, a polaznici će biti podijeljeni po timovima ovisno o dobi.

Za sve informacije možete nas kontaktirati na: 099 319 89 61, nives@skmer.hr ili prijaviti svog Junior Chefa formularom na linku:

Pogledajte i galeriju slika sa prošlog veganskog Junior Chefa s juhama,glavnim jelima,  dodacima, veganskom majonezom i slasticama….
Prijave na junior chef radionice  OVDJE.