Dioklecijanova amfora – natjecanje kuhara

Dioklecijanova amfora je natjecanje kuhara koje se održava u Splitu i okuplja kuhare iz svih djelova Hrvatske.

Prva Dioklecijanova amfora održala se  u 2005. godini s ciljem da se osmišljavanjem i prezentacijom posebnih jela i receptura poveća udio domaćih, tradicionalnih jela u restoranskoj ponudi na području grada Splita.

Ciljevi manifestacije su:

  • Brendiranje grada Splita kao gourmet destinacije izvrsnosti
  • Kreiranje novih jela korištenjem tradicionalnih namirnica
  • Obogaćivanje ponude splitskih restorana
  • Podizanje razine stručnih znanja i kompetencija kuhara

DETALJI MANIFESTACIJE:

Dragi kolege kuhari,

pozivamo vas da se prijavite i pokažete svoje kulinarsko umijeće na natjecanju Dioklecijanova amfora u Kuharskoj Akademiji ŠKMER-a , Jobova 2, Split!

Datum natjecanja: 9.12.2019.

PRAVILA NATJECANJA

Na natjecanju mogu sudjeluju svi kuhari spremni za odmjeravanje snaga u autohtonim lokalnim namirnicama. Natjecatelji mogu sudjelovati u jednoj ili obje kategorije. Svaka od navedenih kategorija se boduje pojedinačno i nagrađuje. Između onih natjecatelja koji sudjeluju u obje kategorije biraju se ukupni pojedinci Dioklecijanove amfore. Ukupni pobjednici prva tri mjesta dobiti će pehar i posebne nagrade.

Kategorija 1:

Natjecatelj ima 60 minuta da pripremi i servira predjelo od srdele toplog ili hladnog (svježe, marinirane ili slane srdele se mogu koristiti) u dva (2) jednaka primjerka, jedan za žiri, a drugi za izložbeni stol.
Potrebno je napraviti normativ za 2 osobe, te kratku recepturu jela.

Kotizacija: 200 KN

Kategorija 2:
Natjecatelj ima 60 minuta da pripremi i servira  glavno jelo s prilogom od morske divljači (pas, mačka, golub, raža i sl., svježe ili sušeno) u dva (2) jednaka primjerka, jedan za žiri, a drugi za izložbeni stol.
Potrebno je napraviti normativ za 2 osobe, te kratku recepturu jela.

Kotizacija: 200 KN

NAPOMENE ZA NATJECANJE:

* natjecatelji  moraju  sa  sobom  ponijeti  sve  potrebne  namirnice,  te sitan alat i ostali pribor potreban za pripremu jela kao i tanjure/zdjelu za serviranje jela
* ukoliko se natjecatelji natječu u obje kategorije, imaju 2h sata za pripremu i izbacivanje jela
* organizator ne osigurava namirnice za natjecanje
* svi članovi ŠKMER-a koji se prijave u obje kategorije plaćaju kotizaciju u iznosu od 350 kn (za obje kategorije zajedno).

UPUTE ZA PREDPRIPREMU:

  1. voće/povrće – može biti oljušteno, ali ne rezano ili sjeckano i termički obrađeno
  2. tjestenine i tijesta – mogu biti pripremljena, ali ne termički obrađena
  3. riba i meso – može biti tranširano i marinirano, ali ne termički obrađeno i ne punjeno. Riba može biti očišćena, ali ne filetirana
  4. sve na tanjurima mora biti jestivo
  5. natjecatelji mogu sa sobom donijeti pripremljen nezačinjen fond i osnovne umake

Prijavnicu i potvrdu o uplati je potrebno poslati do 3.12.2019. na mail: info@skmer.hr.
U slučaju odustajanja natjecatelja od natjecanja, organizator nije dužan izvršiti refundaciju uplaćene kotizacije.

DOKUMENT ZA DOWNLOAD: 

PRAVILA-DIOKLECIJANOVA-AMFORA-2019

PRIJAVNICA-DIOKLECIJANOVA-AMFORA-2019

 Za sve dodatne informacije na email info@skmer.hr ili mob. 099 319 89 61, 091 581 83 85.