oživljavanje tradicionalnih dalmatinskih receptura i jela

Dalmatinski pijat: PODGORA – Kuhinja koja se gradila na tradiciji blitvara i maslinara, ledara i ribara

Tamo gdje se Biokovo zavlači pod more, a obale se pretvaraju u prekrasne plaže, i tamo gdje su na padinama ...
Pročitaj Više

Dalmatinski pijat: SUPETAR – Priča o janjetini i vinu začinjena Antikom

Brač otvoren je morem i srcem svim stranama svijeta, baš kao i kuhinja ovog otoka koja je još od drevnih ...
Pročitaj Više

Dalmatinski pijat: IMOTSKI – Od torti imotskih varušana kojim su se sladili Habsburgovci do najbolje raštike svijeta

Imoćani sami se znaju našaliti sebi u brk da u njihovom kraju otac kćeri zove sine, sinove majmunima, a promaja ...
Pročitaj Više

Dalmatinski pijat: SPLIT – Povijest grada koja se čita od antičkih jelovnika

U Splitu posljednjih godina silovito se otvaraju novi lokali, lonci drugačije odjekuju i dišu, nadimaju se špajze od namirnica okolnih ...
Pročitaj Više

Dalmatinski pijat: Vrlika – Priče o spizi starih ognjišta koja i danas ispisuje vrličku kuharicu

Tradicionalna gastronomija vrličkog kraja plete se oko narodnih običaja, jednostavnih, krepkih i zdravih jela koja se slažu namirnicama okolnih polja, ...
Pročitaj Više

Dalmatinski pijat: OMIŠ – Gastronomija koja se plete oko utočišta gusara, receptura Poljičke kneževine i istinskih dalmatinskih konoba

Smjestio se Omiš tamo gdje rijeka Cetina odlazi u more, donoseći starom gusarskom gradu svoje legende i gastronomiju sa stotinjak ...
Pročitaj Više

Dalmatinski pijat – VRGORAC: Od delicija seoskih imanja do vinograda u kojima se zimi lovi i riba

 U Vrgorskom kraju  prepliću se plodna polja i planinski vrhunci zagrljeni mediteranskim raslinjem,  bogata se  povijest ne pamti samo zidovima ...
Pročitaj Više

DALMATINSKI PIJAT: Milna – trpeze na kojima se povijest piše recepturama ribarskih družina, pastira i težaka

Gušti od štajuna i Gušti od janjca, kao i druge ribarske i pučke fešte na kojima se kuša blago s ...
Pročitaj Više

Dalmatinski pijat: HVARSKI GASTRO MOZAIK SLAGAN STOLJEĆIMA

Otok Hvar smjestio se u samo središte Jadrana da uzima što više sunca i topline, ono najbolje iz mora, da ...
Pročitaj Više

RADIONICA BRAČKE KUŽINE – Od morskih plodova do bračkog butalca …priča i recept

Na radionici otočke kuhinje Željko Neven Bremec kuhinju ŠKMER-a je mirisima i okusima preselio na Brač. Zajedno je sa sudionicima ...
Pročitaj Više