BISER MORA 2020: Krenula organizacija XV. međunarodog kulinarskog festivala

31.3.- 4.4. 2020., Svpetrvs hoteli, Supetar

Međunarodna manifestacija „Biser mora“ jedan od najambicioznijih projekata ŠKMER-a i najveća gastro manifestacija na ovom dijelu Mediterana, održat će se od 31.ožujka do 4. travnja 2020. u Supetru. Po 11. put domaćin su Svpetrvs hoteli, a osim natjecanja kuhara festival uključuje okrugle stolove, enološke radionice, cooking showove, gastro izložbe, degustacije, prezentacija strane i domaće kuhinje (tematske večeri), organizaciju gastro tura i zabavni program. Ove godine po prvi put stiže nam meksička ekipa koji stoji iza organizacije kulinarskog natjecanja što će se 2020. godine održati u tamošnjem gradu Torreon, a u čijem organizacijskom odboru je i Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a. Također, nakon izvrsnog master classa o pariškoj bistronomiji na Grand Gourmetu 2019 u Makarskoj, René Van Sevenant, francuski chef, profesor kulinarstva te autor udžbenika, na Biseru mora održat će i edukaciju o primjeni bistronomije u Hrvatskoj. To će popratiti i degustacija mediteranskih jela pri ovom konceptu kojim se objedinjuje povoljan slow food s mjestima za ugodno za druženje uz hranu koja se poslužuje gostima u kratkom vremenu. Dodajmo, do sada je na Biseru mora sudjelovalo preko 1000 kuhara iz 30 zemalja i time je manifestacija Biser mora ispunila svoj cilj i postala najveća manifestacija na ovom dijelu Mediterana. Manifestaciju poprate domaće i strane novinske i televizijske kuće i posjeti nekoliko tisuća ljudi.