IKKER 2018 … kao je bilo

Četvrto izdanje Interregionalnog natjecanja kuhara regije IKKER, u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), okupilo je u makarskom hotelu ‘Miramare’ deset kuharskih prvaka iz Italije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Makedonije, koji se bore za epitet najboljeg kuhara regije u ovoj 2018. godini. A kako su iza štednjaka najbolji kuhari, tako su za stolom međunarodnog žirija najuvaženiji majstori kuhari, a među njima i legendarni Karapandža, koji nam dalje ‘secira’ stanje na gastronomskoj sceni.

Epitet najboljeg kuhara u regiji pripao je domaćem natjecatelju Damiru Tomašu, šefu kuhinje makarskog hotela Meteor, inače lanjski pobjednik natjecanja Grand Gourmet.
Drugo mjesto osvojila je Ana Milošević iz Srbije, s Departmana za geografiju turizam i hotelijerstvo novosadskog PMF-a, dok je treći Dragan Šljivić iz Bosne i Hercegovine, šef kuhinje banjalučkog Monograma koji je osvojio niz kuharskih kupova diljem regije.
U “Medijskom grand prix” slavio je Nikola Mishovski iz Makedonije, chef u prestižnom skopskom restoranu Chateau Kamnik Winery, specijaliziranom za divljač. Mishovski je i voditelj makedonske varijante emisije “Kruške i Jabuke”. Odluka je to međunarodnog žirija u sastavu: Stevo Karapandža, Iztok Legat, Antun Nišević, Zoran Krsteski, Hamid Hadžić i Željko Neven Bremec, domaćini cijelog nadmetanja bili su grad Makarska, TZ Makarska i hotel Miramare.

Završna večer je bila u znaku Bosne i Hercegovine s poznatim jelima i vinima.