Manifestacije

Od svog osnivanja do danas organizirali i realizirali smo brojna događanja i projekte vezane za gastronomiju kao što su natjecanja kuhara, gastro izložbe, sajmovi, festivali gastronomije, prezentacije i edukacije. Osim što sami organiziramo također i sudjelujemo u raznim manifestacijama i projektima u zemlji i inozemstvu.

Željko Neven Bremec, predsjednik
Marija Lulić i Hrvoje Zirojević

dopredsjednici
Alma Harašić Bremec
voditeljica Akademije
Nives Delić
voditeljica projekata

KONTAKT:
+385 99 319 89 61
e-mail: info@skmer.hr

Od manifestacija i projekata koje smo do sada realizirali izdvajamo:

 • Najveći međunarodni kulinarski festival na Mediteranu – “Biser mora” ovaj festival kulinarstva se održava od 2006. godine. U prvoj godina održavanja manifestacija je okupila 25 kuhara iz Hrvatske od tada svake godine se broj sudionika povećavao. Do sada je sudjelovalo preko 300 kuhara iz 18 zemalja i time je Biser mora postao najveća manifestacija na ovom dijelu Mediterana. Osim natjecanja kuhara manifestacija uključuje okrugle stolove, enološke radionice, cooking show-e, gastro izložbe, degustacije, prezentacija strane i domaće kuhinje (tematske večeri), organizaciju gastro tura i zabavni program. Festival poprate domaće i strane novinske i televizijske kuće i posjeti nekoliko tisuća ljudi.
 • IKKER – Interregionalni kup kuhara europskih regija po završetku ciklusa regionalnih natjecanja kuhara koji se održavaju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, SKMER organizira interregionalno natjecanje kuhara europskih regija kao vrhunac svih natjecanja na kojem će se proglasiti najbolji interregionalni kuhar te godine. Osim natjecanja tijekom manifesatcije odvijaju se gastro ture, uz prezentaciju lokalnih autohtonih jela i proizvoda za sudionike, razne edukacije, cooking show-i i zabavni program.
  • Grand Gourmet – natjecanje konobara, barmena i restorana – je međunarodni festival u sklopu kojeg se odvijati individualno međunarodno natjecanje konobara i barmena te međunarodno i hrvatsko natjecanje ugostiteljskih objekata kao timsko natjecanje konobar-kuhar. Rezervirano je i posebno vrijeme za srednje škole – njihovu edukaciju i natjecanje. Individualno natjecanje je zamišljeno kao mogućnost prezentacije osobnosti i kvalitete konobara, dok je posebnost timskog natjecanja zajednički rad kuhara koji priprema zadana jela i konobara koji ista jela poslužuju. Glavni cilj projekta je promocija, edukacija i usavršavanje ugostiteljskih djelatnika, njihovih znanja i vještina.
  • Festival vina i kulinarstva – Festival se održao u podrumima Dioklecijanove palače koji su prirodno okruženje festivala koji slavi vino, hranu i more. Uključivao je prezentacije vinara i proizvođača hrane, enološke radionice, degustacije vina i kulinarske prezentacije. Na ovom festivalu sudjelovalo je preko 60 vinara iz zemlje i inozemstva te 20 domaćih proizvođača hrane i 3000 posjetitelja.
  • Gastro izložbe – “Hrvatski gastronomski dragulj” – u sklopu ovog projekta održava se niz gastro izložbi na kojima se predstavi veliki broj hrvatskih restorana. Restorani pripremaju specijalitete prema starim sačuvanim recepturama, tipičnim za kraj u kojem se izložba odvijala. Pripremljena i dekorirana jela izlažu se na velikom izložbenom stolu gdje ih renomirani kuhari SKMER-a ocjenjuju. Nakon ocjenjivanja i proglašenja pobjednika, posjetitelji gastro izložbe mogu kušati izložene delicije.
  • Dani Europe – povodom proslave dane Europe na splitskim Prokurativama kuhari SKMER – a u suradnji s udrugom Splitski krug su pripremili i prezentirali nacionalne kuhinje 27 zemalja članica Europske unije kao hrvatsku nacionalnu kuhinju. Svi koji su toga dana zatekli na Prokurativama mogli su kušati pripremljene specijalitete.
  • Mega cooking show Splitu s ljubavlju – Badnjak – već niz godina za redom kuhari SKMER-a u suradnji s gradom Splitom i Splitsko – dalmatinskom županijom na Badnjak časte svoje sugrađane bakalarom kako bi im uljepšali predblagdansko vrijeme. 5000 porcija bakalara priprema se uživo u “mega teći” te dijeli građanima.
  • Mega cooking show – Fešta o spize i pića – kuharski show povodom Dana grada Splita, SV. Duje, gdje već niz godina za redom kuhari SKMER-a u “mega teći” uživo pripremaju 5000 porcija nekog specijaliteta koji se zatim podijeli građanima grada Splita
  • Mega cooking showproslava Međunarodnog dana rada, humanitarni kuharski show u okviru akcije “Vinskom cestom do humanosti i dobrote”,gastro manifestacija „Dalmacija Zagrebu“, gastro manifestacija „Fish Fest Beograda”, otvaranje Zapadne obale grada Splita …

U mogućnosti smo ponuditi savjetovanje pri organizaciji različitih manifestacije kao i samu organizaciju manifestacije.

Pošalji upit!