Dioklecijanova amfora – natjecanje kuhara

Dioklecijanova amfora je natjecanje kuhara koje se održava u Splitu i okuplja kuhare iz svih djelova Hrvatske.

Prva Dioklecijanova amfora održala se  u 2005. godini s ciljem da se osmišljavanjem i prezentacijom posebnih jela i receptura poveća udio domaćih, tradicionalnih jela u restoranskoj ponudi na području grada Splita.

Ciljevi manifestacije su:

  • Brendiranje grada Splita kao gourmet destinacije izvrsnosti
  • Kreiranje novih jela korištenjem tradicionalnih namirnica
  • Obogaćivanje ponude splitskih restorana
  • Podizanje razine stručnih znanja i kompetencija kuhara

DETALJI MANIFESTACIJE:
Datum održavanja:   18.12.2017.
Mjesto održavanja:   Kuharska akademija ŠKMER-a, Jobova 2, Split
Rok za prijavu:  10.12.2017.

Natjecanje u 2017. godini odvija se u dvije kategorije:

  • PREDJELO (TOPLO ILI HLADNO) OD POVRĆA I MORSKIH PLODOVA
  • GLAVNO JELO OD RIBE

Natjecatelji mogu sudjelovati u jednoj ili obje kategorije. Kuhari jela pripremaju “uživo” u natjecateljskim boksevima, svako jelo se poslužuje na 2 istovjetna tanjura –  jedan izložbeni, a drugi za žiri.
Uz svako jelo mora biti naziv jela i receptura.

Svaka od navedenih kategorija se boduje pojedinačno i nagrađuje. Između onih natjecatelja koji sudjeluju u obje kategorije biraju se ukupni pojedinci Dioklecijanove amfore. Ukupni pobjednici prva tri mjesta osvojiti će  pehar i posebne nagrade.

GLAVNE NAGRADE: PROFESIONALNI NOŽEVI SANELLI!!!

DIOKLECIJANOVA AMFORA- detalji za natjecatelje

PRIJAVNICA-DIOKLECIJANOVA-AMFORA-2017

Program festivala:
PONEDJELJAK, 18.12.2017.

  • 9:00 Otvaranje manifestacije
  • Natjecanje kuhara po kategorijama
  • Natjecanje predstavnika medija u pripremi gregade
  • Proglašenje medijskog pobjednika
  • Proglašenje po kategorijama i ukupnog pobjednika Dioklecijanove amfore