Natjecanje kuhara – Dioklecijanova amfora

Dioklecijanova amfora je natjecanje kuhara koje se održava u Splitu u Dioklecijanova amfor-maliprekrasnom ambijentu Vile Dalmacije na južnim padinama Marjana.

Prva Dioklecijanova amfora održala se 2005. godini.
Ovo natjecanje profesionalnih održava se kako bi se osmišljavanjem i prezentacijom posebnih jela i receptura utjecalo na povećanje udjela domaćih, tradicionalnih jela u restoranskoj ponudi na području grada Splita.

Ciljevi manifestacije su:

  • Brendiranje grada Splita kao gourmet destinacije izvrsnosti
  • Kreiranje novih jela korištenjem tradicionalnih namirnica
  • Obogaćivanje ponude splitskih restorana
  • Podizanje razine stručnih znanja i kompetencija kuhara

DETALJI MANIFESTACIJE:
Datum održavanja:   11.10.2016.
Mjesto održavanja:   Vila Dalmacija, grad Split
Natjecanje u 2016. godini će se odvijati u dvije kategorije:
– Jelo od bundeve
– Jelo od gofa
Tijekom manifestacije održati će se stručna predavanja i radionice za struku i ostale zainteresirane.

 Program festivala:
 Četvrtak, 19.05.2016.
09:00               Svečano otvaranje manifestacije
09:30 – 17:30   Natjecanje kuhara u pripremi jela od sipe i jela od mlade janjetine
10:30 – 12:30   Natjecanje predstavnika medija u pripremi brudeta
13:00               Proglašenje medijskog pobjednika i fešta od brudeta
14:00 – 15:00   Važnost priče o hrani, predavanje (Veljko Barbieri)
15:30 – 16:30   Priprema ribljih carpaccia, kuharska radionica (Hrvoje Zirojević)
17:00 – 18:00   Dalmacija kroz vino, enološka radionica (Franjo Francem)
18:30               Proglašenje pobjednika natjecanja po kategorijama i ukupnog pobjednika – osvajača Dioklecijanove amfore
19:00               Dioklecijanova večera u pripremi najtrofejnijih kuhara Udruge