Dalmatinski pijat

oživljavanje tradicionalnih dalmatinskih receptura i jela

RADIONICA BRAČKE KUŽINE – Od morskih plodova do bračkog butalca …priča i recept

Na radionici otočke kuhinje Željko Neven Bremec kuhinju ŠKMER-a je mirisima i okusima preselio na Brač. Zajedno je sa sudionicima ...
Pročitaj Više

DALMATINSKI PJAT – Priljepci na buzaru

U morskom plićaku nanari, priljepci (lupari, čuke), dagnje, vlasulje i alge, a na samoj obali grmovi motara, kapara i divljeg ...
Pročitaj Više

DALMATINSKI PJAT – Radionica težačke i ribarske spize otoka Visa

Otok Vis jedinstvene ke mikroklime koja zaokružuje bogate i plodne visoravni prošarane brojnim poljima i vinogradima, a ujedno i vodeća ...
Pročitaj Više

„Otočka kuhinja Supetar“ – projekt koji vraća na trpeze stara i sezonska jela predaka

Juha na frigadinu, butalac, panada, ćoravi gulaš, kaštradina, žgvacet, puži, paradižet, pandolete, mandulat, kotonjada neka su od jela koja se ...
Pročitaj Više

Nekada otočanima ribarska ješka i dodatak brudetima, sipa je danas nezaobilazna delicija na dalmatinskim trpezama…od priče do recepta

Sipa kao i hobotnica nije u prošlosti bila cijenjena poput liganja, pa su je naši ribari, vele stari Komižani, znali ...
Pročitaj Više

Višani brudet vole na fažol, a najbolji je s malim ugorima…od priče do recepta

Brudet u Dalmaciji različit je od mjesta do mjesta, od kuće do kuće, od lonca do lonca, s bijelom ili ...
Pročitaj Više

Triljski pulestar pod pekom od kovana željeza koja se tradicionalno pazari za sv. Mihovila – od priče do recepta

Kako bi se podružili i proljudikali uz koju bukaru domaćeg vina, za slobodnih dana tradicionalno se oko peke okupe obitelji ...
Pročitaj Više

KORČULANSKI RECEPT – Kupus na tabak – chef Veljko Lipsanović

RAŠTIKA NA TABAK – chef Veljko Lipsanovic, konoba Hum Komiža Recept inspiriran otočkom kuhinjom, a kupus se sjecka kao duhan ...
Pročitaj Više

Prvi Dani Dalmatinske pancete i vina u Runovićima najavljuju skoru zaštitu geografskog podrijetla delicije koju radi 20-ak proizvođača

Općina Runovići u Imotskoj krajini ovog je vikenda bila domaćin nove manifestacije posvećene tradicionalnim okusima toga kraja – “Dani Dalmatinske ...
Pročitaj Više

NAMIRNICE IZ KRUGA OD 60 KILOMETARA: Mala goveda i kaštradina Zabiokovlja, domaće povrće i perad Sinjskog polja…

Oživljavanje seoskih gospodarstava, povratak uzgoju autohtonih vrsta, kao i drevni načini sušenja mesa iz dana u dan koji osnažuju gastronomsku ...
Pročitaj Više